Eurovaalit ja kotimaanpolitiikka

Rkp:n eurovaaliehdokas Eva Biaudet kuuluu olevan sitä mieltä, että puolueensa mahdollinen vaalitappio ja edustajan paikan mahdollinen menetys johtuisi hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa. Yleinen hokema ja mahdollisesti totuuskin on, että Rkp:lle kelpaa hallitus kuin hallitus. Entä, jos Biaudetin ennustus toteutuisi niin, mitä Rkp tekisi, lähtisi hallituksesta?  Avautuisiko tässä, Kaikkosen johtoon siirtyvälle Keskustalle mahdollisuus ”Canossan matkaan” Orpon luo?

 

Rkp luetaan porvarilliseksi puolueeksi, mutta ensi sijassa ruotsinkielisten palveluiden edunvalvojaksi. Hallitus pohja, jossa olisivat mukana kaikki muut porvarilliset puolueet laidasta laitaan olisi todellinen poliittinen maanjäristys. Rkp pyrkisi varmaan takaisin riviin jo pelkästään edunvalvonnallisista syistä.

 

Politiikka on mahdollisuuksien taidetta, jossa mahdottomiltakin tuntuvat asia voivat toteutua. Kotimaisen politiikkamme orastavan parlamentarismin paluun varmistamisen luulisi olevan porvarillisia puolueita yhdistävä tavoite, joka kävelee ohi monen riidan aiheen. Ainakin väliaikaisesti.

 

Se, että menettääkö Rkp europarlamentin paikkansa on sinä ja siinä. Puolueen voivat pelastaa sille uskolliset ja ulkopuoliset, jotka näkevät Biaudetin persuvastaisuuden ikonina.

 

Kotimaanpolitiikka värittää eurovaaleja kaikissa jäsenmaissa, ikävä kyllä. Ehdokkaissakin moni hakee tulevissa vaaleissa lähinnä nostetta itselleen tai puolueelleen kotimaan politiikassa, Tässä apuna on mahdollisuus siirtyä parlamentista takaisin eduskuntaan, jos se on puolueelle tarpeen.

 

Tärkeää olisi, että valituksi tulevat pystyisit suomalaisina meppeinä savuttamaan vaikuttavan aseman omassa ryhmässään. Tällaisia ehdokkaita, joiden voisi kuvitella siihen kykenevän ovat aiemman unionin elimissä eri tasoilla toimineet ehdokkaat, joilla on omalla alallaan erityisosaamista. Keskeisiä Suomen kannalta ovat tietysti todennäköisesti vaalien suurimmaksi ryhmäksi muodostuva EPP:n ryhmään valituksi tulevat. Teenpä pienen veikkauksen: Aura Salla, Henna Virkkunen, Sirpa Pietikäinen ja Markku Toveri tai Mika Aaltola

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu