Haaviston tapaus

Helsingin Sanomien mukaan poliisi epäilee ministeri Haavistoa rikoksesta. Epäilys ei tietysti ole vielä tuomio. Silti jos rikoksesta epäilty istuu ulkoministerinä, se on vähintään kiusallista maamme maineelle.

 

Eilisessä hallituksen tiedotustilaisuudessa ministeri Haavisto ja Vihreiden puheenjohtaja ministeri Ohisalo katsoivat, etteivät voi kommentoida perustuslakivaliokunnassa avoinna olevaa asiaa. Tuskinpa kommentoimattomuudelle oli muuta syytä kuin se, ettei poliittista vastuuta haluta kantaa. Pelkän poliisin ilmoittaman epäilyn luulisi johtavan ministerin eronpyyntöön.

 

Ehkä Haavisto voisi ottaa mallia presidentti Nixonista, joka ymmärsi poliittisen vastuun ja teki maansa kannalta oikean johtopäätöksen syyteen uhatessa. Saattaa olla, että pienen tuumaustauon jälkeen Haavisto päätyy eroamaan.

 

Ulkoministeri työskentelee tontilla, jossa presidentillä on todellista valtaa. Kiinnostavaa on reagoiko Niinistö ulkoministeri kiipeliin vai onko Haavistolla siinä suunnassa selkänojaa.

 

Poliittisen vastuun siirtäminen perustuslakivaliokuntaan, se mitä tässä nyt tapahtuu, voidaan kokea osoituksena vihreiden ylimielisyydestä. Hallituksen kannalta tapaus Haavisto on nyt uusi naula sen arkkuun.

 

 

+16
jaga
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti. Olen Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu