Harakka munasi

Ministeri Harakka on esittänyt Pohjois-Makedoniasta tulevien lentojen kieltämistä. Hän on kuitenkin huomannut, tai hänelle on kerrottu, ettei se ihan noin vain käy. Poliittisen päätöksen sijaan vastuu päätöksestä siirrettiin virkamiehille. Ministeri Harakka onkin nyt keskittynyt painostamaan virkamiehiä, jotta hänen poliittinen irtopisteiden keräilynsä onnistuisi ja lennot kiellettäisiin. Painostus näkyi selkeästi hallituksen tämän aamuisessa tiedotustilaisuudessa. Virkamiesten painostaminen on vakava asia. Jos hallintoalan vastuullinen ministeri julkisesti ilmoittaa millaisen päätöksen hän haluaa, niin virkakoneiston itsenäinen päätöksenteko vaikeutuu.

Harakan esitys ei alkuunkaan ollut kovin hyvin harkittu paitsi ehkä mediaseksikkyyden kannalta. Harakka on taustaltaan toimittaja, joten skuupin hän osaa tehdä. Ihmiset, jotka Skopjesta ovat aikeissa tulla tai palata Suomeen löytävät kyllä toisenkin reitin, vaikka se hiukan kalliinmaksi tulisikin. Skopjen reitti oli siinä mielessä jopa hyödyllinen, että se kerää Suomeen pyrkijä Länsi-Balkanin maista laajemminkin ja tuo samalla matkustajat Turussa suoraan testauksen ja jatkotoimenpiteiden piiriin.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu