Jottei totuus unohtuisi

On muutama asia, jotka edellyttävät hallitusta muodostavilta hiukan pidemmälle menevää kaukokatseisuutta kuin vain yhden tai kahden vaalikauden pituudelle.  Yksi liittyy, ilmastoon, toinen maahanmuuttoon ja kummatkin epäilemättä myös Euroopan unioniin. Hallitukseen valikoituvilla puolueilla on varmasti toisistaan poikkeava asenne kyseisiin asioihin. Halukkuus satsata, jo nyt, pitkän tähtäimen ongelmilta vaikuttaviin kehityskulkuihin voi olla nykyisessä ajassamme vähäinen.

 

Ensin tuo ilmasto. Äskettäiset uutiset kertoivat, että Jäätiköiden sulamista ei voi enää estää, sanoo Maailman ilmatieteen järjestö – Tiede | HS.fi .  Kun ensin iskee kuivuus ja sitten meriveden nousu Euroopan rannikoilla, niin vaikutukset ovat moninaiset ja kalliit.  Uuden hallituksen kannattaisi pohtia miten suhtautua ja varautua muuttuvaan maailmaan, jossa tuskin selvitään, hoitakoon kukin omat ongelmansa periaatteella ja yhteisetä taakanjaosta kieltäytymällä.

 

Väestökehitys osoittaa, etteivät ns. kantasuomalaiset kykene huolehtimaan maamme väestökehityksestä tavalla, joka turvaisi väkiluvun pysyvän nykyisellään. Väestön kasvu on jo pitkään ollut maahanmuuton varassa. https://www.stat.fi/julkaisu/cl8mya8io1v2u0dutwqqanzqx

 

Suomen pitäminen asuttuna, turvallisena ja tuottavana yhteiskuntana edellyttää maahanmuuttoa. Vaikka ns. kantaväestö ryhtyisi yllättäen ”synnytystalkoisiin” talkoiden tulokset tulisivat työ- ja armeijaikään vasta 18 vuoden kuluttua. Tätä ihmettä odoteltaessa laajan työperäisen perheellisten maahanmuuton lisäksi tarvitsemme eläkeläisten laajempaa osallistumista työelämään. Haasteet ovat kovat ja kalliit.

 

Suomessa tosin nyt työttömyyttä. Viime keskusteluissa on puhuttu jopa 600 000 työttömästä. Usein unohtuu, ettei työllistäminen ja työllistyminenkään ole helppoa. Tarvitaan avoin työpaikka ja siihen sopiva hakija. Sopivan hakijan suhteen ei sopisi olla nirso, jos todellista työvoiman tarvetta on.

 

Työllistämisen esteet ainakin ne, jotka johtuvat lakeja ymmärryksensä mukaan soveltavista viranomaisista tulisi liudentaa. Nykyisillä käytännöillä on paperittomille aikaansaatu pimeät työmarkkinat, joita pyörittävät talousrikolliset.

 

Euroopalta puuttuvat yhteinen siirtolaispolitiikka, siihen tulisi pyrkiä.  Suomellakaan, joka houkuttelevaa siirtolaispolitiikka tarvitsi ei sitä ole. Malleja maailmalla riittää arvonnoista pisteytyksiin, mutta ensin olisi sovittava mitä halutaan ja millä se maksetaan. Ilmaista siirtolaista ei ole, mutta alkusatsaus kannattaa tehdä.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu