Kaataako Puola haaveet porvarihallituksesta?

Puolan ja EU:n sukset ovat ristissä. Puolalainen oikeus on päättänyt, että sikäläiset lait ovat voimassa, jos ne ovat ristiriidassa unionin lainsäädännön kanssa. Jos Puolan perääntyminen moisesta oikeudenpäätöksestä kestää kovin pitkään se saattaa sotkea porvarihallitus kaavailut täällä meillä.

 

Tuskinpa sellaista porvarihallitusta meillä syntyy, joka lähtisi tukemaan puolalaisten linjaa. Nyt on jännä nähdä, mitä perussuomalaiset sanovat. Voi olla, että houkutus hylätä kansallismielisyydestään ylpeät puolalaiset tässä asiassa saa kansallismielisinä itseään pitävät perussuomalaiset Euroopan unionin linjoille. Muussa tapauksessa yhteistyön syntyminen kokoomuksen kanssa on lähes varmasti mahdotonta.

 

Se, että Euroopan unioni suunnittelisi tosissaan rankaista Puolaa alentamalla tai peräti poistamalla sen tukiaiset voisi tarjota perussuomalaisille perusteen tiukalle linjalle Puolaa kohtaan, voisihan sitä markkinoida suomalaisten eduksi.  Sitä saattaisi syntyä porvareiden konsensus.

 

Todellisuudessa Puola tarvitsee Euroopan unionia ja sen iso natoliittolainen Yhdysvallat varmasti kertoo sille, että ylpeys kannattaa joskus niellä ja unionin jäsenyys on osa läntistä turvallisuuspolitiikkaa.

Isot rattaat pyörivät hitaasti unionissa päättäjiä, kun on monia ja monissa pääkaupungeissa. Siksi tämä asia tulee lisäämään oman kirpeän mausteensa myös meidän hallituskaavailuihimme. Suomeen tuskin millään pohjalla sellaista hallitusta syntyy, joka lähtisi EU:n kanssa eri linjoille unionin lainsäädännön ensisijaisuudesta.

 

Puolaa kohtaan tunnetaan isommissa unionimaissa vanhastaan myötämieltä ja naapurissa Saksassa katumuksen kaltaista tunnetta. Kyllä Puola unionissa pidetään, mutta näpäytys on tarpeen ja sen se varmaan saa. Suomi tulee varmasti olemaan mukana näpäytyksen antajien joukossa tukemassa sitä mitä Saksa ehdottaa.

+3
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu