Kaksi oppositiota hallituksen kimpussa

Taannoin Helsingissä nähtiin 11000- 20000 ihmisen rasisminvastainen mielenosoitus. Mielenosoituksessa varmasti kaikki vastustivat rasismia, mutta osa ehkä enemmän kuin rasismia maamme nykyistä hallitusta.

Tänään eduskunta jälleen kokoontuu. Parlamentaarinen oppositio ajaa itseään asemiin hyödyntäen kadunoppositiota asioissa, joissa kyse on yhteiskunnan ilmapiiristä ei niinkään talouden järkevästä hoidosta.

Ihmisarvon kunnioittamisesta on tullut  kätevä politiikanteon väline. Se on sääli, sillä rasismi ei ole puoluesidonnaista, vaan sitä esiintyy varmaankin kaikissa puolueissa. Sitä vastaan käytävän kamppailun pitäisi yhdistää ei hajottaa, kun yhteiskuntamme sopeutuu muutokseen uusien suomalaisten myötä.

Mielenosoittaminen on kansalaisten oikeus. Mielenosoitusten järjestäjien tausta vaihtelee. Mielenosoituksia järjestävät sellaisetkin tahot, jotka saavuttavat taatusti äänensä vallankamareissa muutenkin kuuluviin. Ay-liike saattaa syksyn mittaan esim. järjestää isojakin mielenosoituksia suunnitteilla olevia työelämän lainsäädäntömuutoksia vastaan.

Mielenosoituksia järjestävät myös niin sanotut aktivistit, joita löytyy lähes joka lähtöön myös politiikan äärilaidoilta. Mainitussa Helsingin mielenosoituksessa mukana olivat maolaiset ja anarkistit lippuineen, tosin kutsumattomina vieraina tilaisuudessa, jonka takana oli sata järjestöä, joiden nimiä ei kuitenkaan sopinut mainita. Valtaosa mielenosoittajista oli varmaan puolueisiin kuulumattomia ”hyviä ihmisiä”.

Mielenosoituksilla pyritään herättämään julkisuuden huomio vaihtelevin tuloksin. Ne mielenosoitukset, jotka suunnataan selkeästi poliittisia päättäjiä vastaa tai ainakin heidän painostamisekseen saavat varmemmin median huomion osakseen.

Turkistarhauksen kieltämiseen tähtäävä kansalaisaloite ylitti päivässä eduskuntakäsittelyyn tarvittavan kynnyksen. Kansanedustajilta kysyttäessä aloitetta kannatti suurempi joukko kuin sitä vastusti. Kettutytöt saivat aikanaan tuomion. Uskon heidän nauttivan tästä päivästä. Siitä en ole niinkään varma, että kansalaisaloite menee läpi eduskunnassa.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu