Kalajoelta hallitukseen?

Nato ja Marinin hallituksen politiikka ratkaisevat miten kokoomukselle seuraavissa vaaleissa käy. Henkilökysymykset ovat aidon kiinnostavasti esillä vasta seuraavissa puoluekokouksissa. Nyt kannattaa vain varmistaa, että jokainen fraktio saa oman edustuksensa puolueen johtoon.

 

Naton osalta puolue ei ole hoiperrellut, mutta nyt kannattaisi pitää kieli keskellä suuta, kun aletaan arvioida liittymispyrkimyksen historiaa. Ei kannata lyötyjä lyödä. Mielipiteen muutos päättäjien parissa on ansiokasta. Putinin Pietari puheet antavat aihetta pitää maanpuolustukseen suunnattuja varoja vähintään tuossa kahdessa prosentissa, jota Nato toivoo.

 

Marinin hallituksen linjasta löytyy hämmästyttävän hyvä tiivistys HS:n aamun pääkirjoituksesta ”Nollakorko maailma katosi” https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008869000.html .  Kannattaa muistaa, että ainakin osa noista vippaaja hallituksen puolueista tarvittaisiin myös seuraavan hallituksen, jonka johtoon kokoomus pyrkii. Maltti on valttia, vaikka jotkut leikkaustavoitteiden peittelystä syyttävätkin. Tosiasia on, että leikkaamiseen ei yhden puolueen, suurenkaan, voimat eivät riitä. Hallitus neuvotteluissa tarvitaan kompromisseja ja edessä on lehmänkauppoja.

 

Maailmantilanne on semmoinen, että mahdollisimman laajapohjainen hallitus olisi tavoiteltavampi kuin ideologisesti puhdaslinjainen.

 

 

+1
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu