Ketkä voittavat?

Millaista politiikkaa tullaan harjoittamaan riippuu pitkälti siitä, miten puolueet vaaleissa menestyvät ja saavat vaalipiirien valituksi tulleet yhteen laskien minkäkin laisen tuloksen. Tämäkään ei vielä ratkaise, vaan se mitkä puolueet mahtuvat yhteiseen hallitukseen.

 

Se mikä kunkin puolueen ääniosuus annetuista äänistä koko maassa on kiinnostaa, mutta ei ratkaise juuri mitään muuta kuin mahdollisesti puoluejohtajien kohtalon ajateltaessa seuraavia puheenjohtajavaaleja. Jos häviää sekä paikoissa, että ääniosuuksissa voi ennustaa surkeaa kohtaloa.

 

Viime eduskuntavaaleissa puolueet saivat valtakunnan tasolla ääniosuuksia prosentteina seuraavasti:

Sdp 17,7 PS 17,5 KOK 17,0 KESK 13,8 VIHR 11,5 VAS 8,2 RKP 4,5 KD 3,9 ja Muut 6 (muissa mukana Siniset Liike Nyt ym. )

Ylen viime gallupin perusteella ääniosuuksissa voittajia olisivat KOK 19,8 PS 19,5 SDP 18,7 VAS 8,7 KD 4,4 RKP 4,1 Liik  1,8 Muut 3,3 ( muissa ei ole nyt mukana Liike NYT:in osuutta), Tappion ääniosuudessa kärsisivät KESK 10,7 ja VIHR 9,0

 

Jos tappiot ääniosuuksissa ovat tällaisia, niin kuinka ollakaan näitä kahta puoluetta, joilla mielipidetiedustelun mukaan menee heikosti, tarvittaisiin kovasti täydentämään oikeisto tai vasemmisto blokkia, jos sellaisiin päädyttäisiin. Peli ei siis niiden ole menetetty. Politiikassa tavoitellaan valtaa ja siihen tartutaan, jos pieninkin mahdollisuus siihen on. Näin ainakin, jos puolue haluaa tosissaan edistää äänestäjilleen antamiaan lupauksia.

Lopuksi veikkaan, että maan suurimmasta saadusta äänimäärästä tulevat kilpailevat Elina Valtonen, Riika Purra ja Sanna Marin.

Vaaleissa varmin voittaja on ikävä kyllä nukkuvien puolue, Sen kannatus on niin sementoitu, etteivät mitkään vaalikampanjat sitä murtane.

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu