Kokoomus nappaa ilmatilan?

Viehätyin Ben Zyskowitcz ehdotukseen presidenttiehdokkaista kokoomuslaisten kesken käytävästä jäsenäänestyksestä elo-syyskuussa. Presidentinvaalit ovat yhdeksänkuukauden päässä ja eduskunnan suurimman puolueen on oltava niihin valmis. https://www.verkkouutiset.fi/a/ben-zyskowicz-ehdottaa-kokoomukselle-esivaali-presidenttiehdokkaasta-nimeaa-viisi-nimea/#4b271915

 

Hallituksen muodostaminen hallitsee nyt poliittista keskustelua, mutta jos presidentinpaikka halutaan toimeen, olisi nyt tartuttava. Valittava presidentti on valtava vetoapu puolueelle, jos valitulla on oikea puolue tausta.

 

Zyskowiczin ehdotus on taktisesti taitava. Ehdotuksessa äänestys olisi neuvoantava ja äänestäjinä olisivat puolueen jäsenet.  Presidentinvaalien jäsenäänestys houkuttaisi varmasti uusia jäseniä, sillä presidentinvaaleista ollaan kiinnostuneita. Kokoomuksen sääntöjen mukaan kuvatun kaltaisen jäsenäänestyksen järjestämisestä ja äänestykseen asetettavista ehdokkaista päättää puolueen hallitus. Lopullisen valinnan tekee puoluekokous.

 

Zyskowitcz mainitsee mahdollisina ehdokkaina jäsenäänestykseen Alexander Stubbin, Risto E. J. Penttilän, Elina Valtosen, Antti Häkkäsen ja sitoutumattomana mahdollisena ehdokkaana Mika Aaltolan. Kukaan näistä ei ole ilmoittautunut vielä mukaan, mutta Aaltola näyttää ainakin aktiivisesti tunnusteleva mahdollisuuksiaan tässä vaiheessa ehkä sellaisena valitsijayhdistys kandidaattina.

 

Kaikilla Zyskowiczin mainitsemisella ehdokkailla on hyvät puolensa, Stubb on ehkä kansainvälisesti tunnettu entinen pääministeri ja ulkoministeri, joka ulkopolitiikan suhteen oli ehkä hiukan aikaansa edellä.

 

Risto.E.J Penttilä muistetaan Venäjän hyökkäyksen ennustuksistaan ja MTV:n käyttämänä ulkopoliittisen asiantuntijana.

 

Elina Valtonen kuluu Kokoomuksen ”terävimpiin kyniin” ja mahdollinen ulkoministeri.

 

Antti Häkkäsen esiintymisessä on karismaa ja puolustusvaliokunnan puheenjohtajuus viime vaalikaudella, ei varmaankaan haittaa.

 

Mika Aaltolalla on runsasta gallupkannatusta ja UPI:n johtajana nykytilanteessa runsaasti näkyvyyttä.

 

Jos vielä Zyskowiczin listan ulkopuolelta ottaisi vielä yhden nimen, niin kyseeseen tulisi myös Washingtonin lähettiläämme Mikko Hautala, ulkopolitiikan ammattilainen, joka on toiminut myös presidentti Niinistön ulkopoliittisena neuvonantajana.

Vielä Kokoomus ei ole päättänyt tapaa, jolla presidenttiehdokas asetetaan, mutta jos se toimii Zyskowiczin ehdottamalla tavalla, niin ns. ilmatilanhallinta on pitkään sen hanskassa.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu