Koronavirus epidemiana, talousuhkana ja kontrollikokeena

Maailmalla jylläävä koronavirus on vaikutukseltaan moninainen. Kuolleisuus virukseen näyttää olevan vähäistä luokkaa, ainakin toistaiseksi. Viruksen vaikutukset ovat enemmänkin muissa asioissa. Vaikka hysterian lietsonnalta vaikuttava uutisointi harhauttaakin helposti.

Virus heikentää tavaroiden ja ihmisten kulkua. Tehtaita suljetaan, kaupunkeja käytännössä, saarretaan ainakin Kiinassa ja turismia rajoitetaan monin eritavoin useassa maassa. Meillä koronavirus näyttäytyy lähinnä haittana Lapin matkailuyrityksille. Paljon vakavampaa on, jos virus alkaa vaikuttaa vientiteollisuutemme tilauksiin. Niin saattaa käydä.

Koronavirus näyttää mahdollistaneen todella suurenluokan kontrollikokeen, jossa voidaan arvioida, miten lujassa otteessa hallinto on väestönsä suhteen. Tämän kokeen tuloksia Kiinassa varmaan hyödynnetään jatkossakin. Kiina on jo nyt väestönsä kontrolloinnissa pitkällä, kuten aiemmat uutiset Sinkiangista ovat kertoneet.

Maailmalta kuuluu myös ikäviä uutisia siitä, että virus on saanut vauhtiin myös muukalaisvihaa sellaisille altistuneissa väestöpiireissä.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu