Kukin tulkoon autuaaksi uskollaan

 

Otsikko on mukaelma Preussin kuninkaan Fredrik II lausahduksesta. Lausahdus edustaa sinänsä suvaitsevaisuutta, joka on aina toivottavaa. Suvaitsevaisuutta kaipaisi myös viime päivien puheenaiheiden suhteen nimittäin elokapina- ja uskonvapausmielenosoitusten suhteen.

 

Elokapinamielenosoitus on tavoitteensa saavuttanut. Itse asiassa jo ennen kaduille istumistakin, jos tarkoitus oli kertoa ministerille huoli ilmastostamme. Valtaväestön suhteen elokapinamielenosoitus kuuluu sarjaan ”kiusataan porvaria” Siinäkin mielessä se onnistui jotkut eivät ymmärtäneet olla provosoitumatta, kun provosoitiin.

 

Ilmastokysymyksiin kapinallisten tempauksella tuskin on sen suurempaa vaikutusta. Sen sijaan mielenosoitusten säännöt taitavat nousta pöydälle.

 

Ottaen huomioon, että kyseessä on ollut muutaman sadan ihmisen protesti, sen julkisuudessa saama huomio on kohtuuttomuudessaan merkille pantava. Toisaalta tällaiset isänmurhahommat, jossa tässäkin lienee osaltaan kysymys, kiinnostavat aina tiedotusvälineitä.

 

Toisessa noin tuhannen ihmisen mielenosoituksessa puolustettiin uskonvapautta ja sananvapautta, jotka koetaan uhatuiksi erityisesti kansanedustaja Räsäsen jouduttua syytetyksi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Uskonpa, että Fredrik II Suuri tarkoitti lausahduksellaan juuri ihmisiä, joilla on Räsäsen kaltaisia mielipiteitä.

 

Räsäsen jutun hankalin puoli on, että hänen tukijoukoikseen on haettu tukea ulkomailta asti. Yhdysvaltain uskonnolliset piirit ovat vaikutusvaltaisempia kuin moni arvaakaan. Silti oikeuslaitosemme tehköön oman arvionsa. Oli se mikä tahansa, niin kaikkia se ei tyydytä. Kulttuurisota jatkuu, eikä voittajasta ole tietoa.

+1
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu