Kultarannan kautta

Kuten olettaa saattoi venäläisten viisumit päätyvät lopulta presidentin pöytään. Siinä mielessä tällainen kierrätys on ihan asiallisesti ottaen loogista, että turistiviisumitkin ovat saneet ulkopoliittista sävyä Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tilanteessa, jossa kanssa haluaa lopettaa tykkänään turistiviisumien myöntämisen Venäjälle. Hiukan ”kinkisestä” tilanteesta selvitäkseen hallitus tarvitsi presidentin tukea. Presidentin kansansuosio on sitä luokkaa, että hankalakin päätöksen kanssa hyväksyy, kun siinä on jonkinlaista Niinistön leimaa.

Jos ulkoministeri Haaviston kertoma pitää Haavisto MTV Uutisille: Venäläisturistien viisumihakemusten vastaanottamista aiotaan rajoittaa – MTVuutiset.fi kyseessä lienee pelkkä byrokraattinen viilaus turistiviisumien vähentämiseksi. Turistiviisumien täyskiellosta ei siis ole kyse, vaan huomattavasti kevyemmästä toimesta. Haavisto aikoo viedä suunnitelman unionin ulkoministerien kokoukseen. EU tasolla tämmöisen esityksen toteuttamiseen saattaisi mennä aikaa ja läpimenokin on hiukkasen epävarmaa, ehkäpä Suomi rohkaistuu näyttämään esimerkkiä itsenäisenä toimijana.

Viisumiasiasta käyty keskustelu on ollut mielenkiintoinen. Puolueet ottivat ensin jyrkän kannan ja sitten ovat suorittaneet rintamanoikaisuja sitä mukaa, kun on selvinnyt, ettei asiaa voi ratkaista ”tosta poikki ja pinoon”-menetelmällä. Tässä tuli eräänlainen populismitesti kansanedustajille ja puoluelaitokselle.

+1
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu