Kuntavaalimittaus

Ylen uusin kuntavaalimittaus osuu pahasti hallituspuolueisiin. Ylen kuntavaalimittaus: SDP vajosi kolmannelle sijalle, perussuomalaiset ja kokoomus nousivat kärkeen | Yle Uutiset | yle.fi Erityisesti Sanna Marinin Sdp näyttää olevan kaltevalla pinnalla. Hallituspuolueista ainoastaan vihreät näyttävät hiukan edenneen.

 

Hallituksen tappioiden syy lienee pääosin sekavassa koronan hoidossa. Sdp:n tulos voisi olla vieläkin huonompi, jos Marinin toimet liikuntarajoitusten olisivat tulleet huomioiduksi tässä mittauksessa.

 

Pelkkä korona ei ehkä sittenkään selitä tulosta, joka varmaan on suurimmalta osalta yleispolitiikan heijastumaa. Kokoomus on varmasti hyötynyt siitä, että äänestäjät tietävät velkojenmaksun olevan edessä ja luottavat talouden kuntoon saattamisen osalta kokoomukseen.

 

Perussuomalaisilla on pikkaisen lisäystä ja keskustalla saman verran laskua. Näyttäisi siltä, että nämä puolueet kamppailevat keskenään ja keskusta kannalta tilanne näyttää heikolta.

 

Aikaa vielä on. Kaikkia ehdokkaita ei ole vielä edes asetettu. Kuntavaaleihin vaikuttavat valtakunnan tason poliittisten kysymysten ohella paikalliset asiat. Niitä tällainen mittaus ei kykene esille tuomaan.

 

 

 

+1
jaga
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti. Olen Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu