Läpimurto Voitonpäivänä?

Ukrainan pellot kuivuvat toivottavasti riittävästi 9.5 mennessä. Venäjälle pyhä Voitonpäivä on tuolloin, Tosin Saksa, jonka antautumista tuona päivänä muistellaan Venäjällä antautui läntisen käsityksen mukaan jo päivää aiemmin.

 

Voisi olettaa, että kyseisen juhlapäivän kynnyksellä alkaisi Ukrainan odotettu keväthyökkäys, Symboliikalla kun on paljon merkitystä siellä päin maailmaa.

 

Ukrainan Leopardeilla suorittama läpimurto 9.5 olisi kaamea poliittinen tappio Putinille. Se miten hän, Venäjän eliitti ja kansa siihen reagoisivat, on asia, jota ulkopuolistenkin kannattaa jännittää. Voi olla, että seurauksena olisi sodan kiihtyminen jopa eskaloituminen, kun syyllisyys kaadettaisiin lännen niskaan. Sitä sietää Ramsteinissakin miettiä ja siihen varautua.

 

Toinen toivottavampi vaihtoehto on, että Kremlissä tapahtuu keikaus ja valtaan astuvat rauhantahtoisemmat henkilöt. Sekasorron aika Venäjällä saattaa vallasta kilpailtaessa olla jälleen edessään.

 

Läpimurto rintamasta tuskin riittää saamaan venäläisten kotirintamaa liikkeelle vallanpitäjiä kumoamaan. Kansa taitaa jäädä seuraamaan katsellaan. Korkeintaan odottaa, että televisiossa alkaisi lopulta tauoton Joutsenlammen esitys.

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu