Löfven nurin – tie Natoon auki?

Jos Stefan Löfvenin hallitus kaatuu, kuten näyttää, saattaa Ruotsille avautua tie Natoon. Natoon liittymistä Ruotsin puolueista kannattavat avoimesti Maltillinen kokoomus, Ruotsidemokraatit, Keskusta, Kristillisdemokraatit ja Liberaalit. Puhe on optiosta, muuta periaatteessa ovihan Natoon on auki Euroopan kaikille demokraattisille valtioille.

Se miten Ruotsi toimii, riippuu kahdesta asiasta, Venäjän käytöksestä ja Ruotsin vaaleista, jotka saattavat olla kulman takana. Jos Valko-Venäjällä tai Ukrainassa tilanne Venäjän toimesta eskaloituu ja Ruotsin valtiopäivillä on porvarillinen enemmistö, liittyminen Natoon voi olla pikaisestikin edessä. Ruotsin natojäsenyys voisi johtaa Suomenkin käyttämään optiotaan.

Käyttäisikö Suomi optiotaan on toinen asia. Se edellyttäisi monelta johtavalta poliitikoltamme melkoista takinkääntöä, mutta sellaisessa meidän herramme ovat kautta historian olleet sukkelia.

 

+12
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu