Löytyisikö kepusta suoraselkäisyyttä?

Paatero erosi, mutta riittäkö se? Päähallituspuolue näyttää nyt epärehelliseltä. Haluavatko keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto jatkaa Rinteen tukipuolueina. On syytä olettaa, että haluavat. Hallituksen kaatuminen johtaisi vaikeaan tilanteeseen, ehkä jopa uusiin vaaleihin.

 

Uudet vaalit, jos gallupeja uskoo, olisivat nykyisen hallituspohjan puolueille iso riski. Vihreät saattaisivat pärjätä, mutta esim. keskustan saattaisi pelastaa vaaleissa vain se, jos se hallituksen kaataisi. Sillä lailla puolue vaikuttaisi, jopa suoraselkäiseltä. En usko, että hallitus Postiin katuu, mutta nöyryytys on kamala ja sitä on tulossa työmarkkinoilta lisää, kunhan oppositio malttaa pitää lusikkansa pois siitä keitoksesta, joka nyt porisee.

 

Pikkaisen säälin Paateroa, mutta Rinnettä en lainkaan. Nykyhallituksessa ei ole toista ministeriä, joka paremmin tuntisi työmarkkinoiden kiemurat kuin Rinne. Ymmärtäväisin tulkinta lienee, että omat eivät Rinnettä ajoissa briiffanneet eli omat koirat purivat, mutta susille Rinne heitti Paateron.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu