Marin pelasti vain hallituksensa

Hallituksen rajapäätös ja siihen liittyvä ministeri Harakan lainsäädännön muutokset ovat malliesimerkki poliittisesta kompromissista, jolla pelastetaan hallitus. Matkailua ei tämän sorttinen rajojen aukaisu pelasta, eikä se koronan leviämistä maassamme estä. Ratkaisun äitinä kerrotaan olleen pääministeri Marinin. https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006633387.html

Pääministeri Marin teki valintansa oman puolueensa ja hallituksen välillä. Kyse ei oli valinnasta koronan leviämisen ja matkailun työpaikkojen välillä.  Hallituksen tahtonaisen Krista Kiurun ”terveys edellä” hävisi pääministeri Marinin avittamana ministeri Lintilän ”työllisyys edellä” linjalle. Lopputulos tuskin suuremmin palvelee kumpaakaan linjaa, mutta se kertoo jotain nykypäivän sosialidemokratiasta ja sen poliittisista painopiste alueista. Haavoja demareiden sisälle saattaa tästä jäädä. Ei keskusta tällä Lapin matkailua pelastanut, mutta ehkä Ruotsin ja Norjan rajan kauppiaat ovat kiitollisia. Henkisesti voittaja on Rkp.

Korona levinnee maassamme ihan ominkin voimin, nyt rajoitetusti avautuva matkailu voi korkeintaan hiukan vauhdittaa sitä. Matkailun osalta nyt päätetty rajojen raotus on korkeintaan saattohoitoa ei varsinaista alan pelastusta. Iso osa maista, joista matkailuvirrat ovat Suomeen tulleet jäivät tiukkojen rajoitusten taakse ja niidenkin osalta joille rajat nyt aukenivat se voi osoittautua hetkelliseksi. Moni matkaa suunnitteleva varmaan miettii kaksikin kertaa matkan varaamista näiden sääntöjen vallitessa.

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu