Marinin hallituksen saamattomuus laski Suomen luottoluokitusta

Luottoluokittaja Fitch alensi Suomen luottoluokitusta. Oikeastaan kyse on Marinin hallituksen luottoluokituksesta. https://yle.fi/uutiset/3-11175657

Alennusta ei pidä ihmetellä, sillä nykyinen hallitus ei omaa poliittista kykyä julkisten menojen karsintaan. Sellainen ei kerta kaikkiaan sovi punavihreälle hallitukselle. Tällaiset hallitukset luottavat maailmanmarkkinoiden nousuun menojen ja velkojen rahoittajina.

 

Luottoluokittajilta ei saa lisäpisteitä, jos ei niitä menetäkään, hallituksen kärkipaikkojen sukupuolijakaumalla, vaikka sillä myönteistä medianäkyvyyttä on saatu. Ne arvostavat tekoja ja rankaisevat niiden puutteesta. Fitchin toimi ei ole maallemme katastrofi, mutta se on varoitus.

 

Luottoluokituslaitoksia on lukuisia, joten on jännä nähdä mitä muut sellaiset Suomesta sanovat. Punavihreä hallitus joutuu ainakin pidättäytymään kädenojennuksesta julkisen sektorin työntekijöille kevään työmarkkinakiistoissa, jotta luottoluokituksen lasku ei jatku.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu