Millaisen hallituksen tarvitsemme?

 

Sellaisen, joka avaa rajat työperäiselle maahanmuutolle. Se tietysti merkitsee, että tulijoille tulisi kohtuullisin ehdoin ottaa perheensä mukaan. Kokoomuksen äskettäin julkistaman eduskunnan tietopalvelun laskelman mukaan tarvittaisiin 120 000 uutta työllistettyä, jotta hallituksen tavoittelema julkisen talouden tasapaino saavutettaisiin vuonna 2023.

 

Tuollaiseen lukuun ei meidän nykyisillä työvoimareserveillämme päästä millään tempulla. Jatkossa työvoima on entistä tiukemmassa, ainakin jos pelataan nykyisillä säännöillä.

 

Kysymys ei ole pelkästään työvoimareservin määrästä vaan ennen kaikkea sen laadusta ja kiinnittymisestä kotiseutuunsa.

 

Silti työttömyysturvaa ja työlainsäädäntöä on voitava uudistaa, vaikka sellaiset toimet ovat lähinnä vain apuna.

 

Se on selvää, että rajojen avaaminen työperäiselle maahanmuutolle tuo mukanaan myös ongelmia ja muutoksia tuntemaamme yhteiskuntaan. Tarvitaan kykyä sopeutua. Itse asiassa maa, jossa lähes kaikki osaavat auttavasti maailman yleiskieltä englantia nielaisisi tuommoisen intialaisen pikkukaupungin kokoisen joukon halutessaan suhteellisen helpolla.

 

Varmaan rahaa palaisi koulutukseen ja erilaisiin palveluihin, mutta pianhan me joudumme sulkemaan palvelujamme, kun lapsia ei riitä kouluihin ja päiväkoteihin. Voimme valita olisiko tämmöinen näivettyminen toivottavampi keino julkisen talouden tasapainottamiseen.

 

Ammattiyhdistysliikkeelle työvoimaperäinen maahanmuutto merkitsee haastetta, johon sen on kyettävä vastaamaan, jos se haluaa pitää yllä nykyistä sopimusjärjestelmää.

 

Kannattaisi ehkä kolmikannassa miettiä, miten työvoiman värväys olisi parasta suorittaa. Tulisiko työperäisten maahanmuuttajien värväys liitää osaksi edustojemme viranomaistoimintaa, jotta ainakin joitakin ongelmia voitaisiin välttää.

 

Pitkällä tähtäimellä työllisyysasteen kantasuomalaisin voimin vaikuttaa mahdottomalta. Tarvitaan uutta verta. Syntyvyyden lisääminen toki auttaisi, muuta tullakseen lasketuksi työvoimaan lapsen tulee olla 15 vuotias. Eläkkeelle pääsyä voidaan tietysti myöhentää, mutta tuskinpa ajatus saa äänestäjien mieltä mettä keittämään.

 

Mistähän löytyy puolueet, jotka uskaltavat avata rajat työperäiselle maahanmuutolle? Jos nykyinen hallitus hajoaa, niin uutta pohjaa etsittäessä työperäisen maahanmuuton lisääminen tulisi olla uuden hallituksen keskeinen tavoite.

 

 

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu