Mokailua on monenlaista

Jotkut ministeritason mokailut, eivät oikeastaan haittaa muita kuin mokailijaa itseään. Näin ministeri Lintilän tapauksessa. Kotona näin vaalien alla ministerin käytöstä sopii arvostella. Selityksissä on ollut hiukan sekavuutta. Maailmalla Lintilän käytös ei huomiota herätä. Naapurimaissa on totuttu vanhempiin suomalaisiin poliitikkoihin, jotka käyttäytyvät joskus suomalaiseksi oletettuun malliin.  Äänestäjien sympatiat taitavat kallistua valtaosin Lintilän hyväksi.

 

Pääministeri Marinin biletykset ovat lähinnä viihdesivujen kamaa, mutta luovat ja vahvistanevat nekin kuvaa kansastamme melko erikoisena porukkana.

 

Sen sijaan Marinin Hornet esitys on vakavampi juttu. Harva ulkomaiden lehdistössä esim. ymmärtää suomalaista vallanjakoa ja pääministeriasemaa siinä. Moskovassa sitä kyllä ymmärretään. Se, että ollaan selvästi Ukrainan puolella, on yleisesti hyväksyttyä, mutta ei pitäisi mennä lupailemaan sellaista mitä ei kykene toteuttamaan. Ukrainaa autetaan parhaiten teoilla ei puheilla. Hävittäjiä voidaan kierrättää vasta kun uudet on saatu ja siihen menee aikaa.

 

Sen lisäksi, että ukrainalaiset pettyvät. Marinin heitosta voi olla muutakin haittaa. Se luo kuvaa maastamme enemmän reunavaltioiden ryhmään kuin pohjoismaihin kuuluvana.

 

Ulkopolitiikassa maltti on valttia.  Ehkä olisi parempi, että Marin pidettäisiin vielä muutama vuosi räväkkänä tasa-arvo mannekiininamme.  On syytä olettaa, että pääministerimme ajatukset pääministerin ulkopoliittisen aseman vahvistamisesta eivät tämän jälkeen etene.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu