Muutoksen keskellä maltti on valttia

Ihan täyttä yksimielisyyttä Natoon hakeutumisesta ei näytetä saatavan, mutta jotain sellaista, jota voisi kutsua konsensukseksi. Konsensuksen synnyn Natosta synnytti Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen esittämät muut vaatimukset, jotka olisivat osuneet Suomeenkin

Tietysti maailman onnellisimmassa maassa löytyy myös niitä, jotka haluavat tukea Venäjän hallituksen hyökkäystä. Suunnitteilla kerrotaan olan Venäjää tukeva automielenosoitus Hyvinkäältä Helsinkiin. Vapaassa maassa mieltä saa osoittaa. Toivon, että kansalaiset ymmärtävät kääntää selkänsä tuolle autoletkalle. Provokaatiosta ei pidä sen suuremmin provosoitua. Saattaa hyvinkin olla, että mielenosoituksen mahdolliset tilaajat toivoisivat epäjärjestyksen syntymistä.

Ranskan presidentinvaalit ovat eräs jännittämisen kohde Suomen ja mahdollisesti Ruotsin tiellä puolustusliiton jäseniksi. Ehdokas Le Pen arveluttaa. Vaikka hänen valintansa ei esteitä tiellemme asettaisi, valinta olisi omiaan heikentämään liiton yhtenäisyyttä. Macron olisi meille turvallisempi valinta. Ranska on demokratia, jonka kansalaiset päättävät valppaasti mitä he pitävät tärkeänä ja mikä heitä miellyttää. Siihen muiden on sopeutuminen.

Suomi ei ole enää vain yhden asian maa. Meillä tehdään historiallista turvallisuusratkaisua samalla kun työmarkkinoilla on käynnissä iso kärhämä. Tuntuu siltä. että meille mahtuu kaksi eri maailmaa samaan yhteiskuntaan. Väitän, ettei tällainen meno muutama vuosikymmen sitten olisi ollut mahdollista. Nyt on ja vaikka se haitallista onkin sen, mahdollisuus on sekin osoitus myönteisestä kehityksestä yhteiskunnassamme.

Eduskuntavaaleihin on vielä pitkä matka. Kokoomuksella tuntuu olla tuulta purjeissaan. Puolueessa kannattaa pistää kädet ristiin, että sen kansanedustajat malttavat pysyä irti työmarkkinapolitiikasta. Hallitus joutunee antamaan, siltä näyttää, potilasturvallisuuslain. Julkisensektorin palkankorotukset koko KT:n ovat väistämättä kuitenkin edessä, palkkaohjelmilla lisäiltynä. Seuraavalla hallituksella on tämän hallituksen jäljiltä edessä todellinen jättitehtävä julkisentalouden tasapainottamisessa ja nykyisen palvelutason säilyttämisessä.  Talouden kuntoon saattaminen on tulevan hallituksen kannatusta kuluttava harjoitus, mutta joka tapauksessa edessä.

 

0
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu