Näkemiin Li Andersson

Valtakunnallinen ääniharava Li Andersson on Vasemmistoliitolle samanlainen ääniharava kuin Hertta Kuusinen oli aikoinaan SKDL:n riveissä eduskuntavaaleissa. Anderssonin äänimäärä oli toki kooltaan hämmästyttävä. Anderssonin äänimäärä on myös pulma hänen puolueelleen. Äänet voivat olla enemmän lainassa suosikkihahmolle kuin merkki pysyvästä poliittisesta siirtymästä punavihreiden äänestäjien valinnoissa.

 

Brysseliin on nyt lähdössä Anderssonin lisäksi pari muutakin vasureiden keskeistä vaikuttajaa Jussi Saramo ja Merja Kyllönen. Mistä ja millaisia linjan vetäjiä puolueen vetovastuuseen saadaan.

 

Pidän todennäköisenä, että Anderssonin hankkima voitto on vain välisoitto vasemmiston muuten mollivoittoisessa menossa. Ainoa mahdollisuus toisenlaisesta tulevaisuuden kuvasta piile sosialidemokraattien ja vihreiden pysähtyneisyydessä ja varsinkin demareiden ilmiselvästä kyvyttömyydestä uudistua vastaamaan elinkeinorakenteen muutoksen poliittisiin seurauksiin.

 

On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi suomalaisten vasureiden vaikutusvalta omassa parlamenttiryhmässään muodostuu. Kovin suurta vaikutusvaltaa itse unionin asioihin he ryhmästään johtuen eivät varmaankaan saa.  Ursula von der Leyen on luvannut, että EPP estää äärioikeiston ja äärivasemmiston vaikutusvallan kasvun. Vasemmistoliiton edustajat ovat ainakin tähän asti kuuluneet äärivasemmistona pidettyyn Euroopan parlamentin vasemmistoryhmään GUE/NGL.

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu