Niinistön puheesta poliittinen täky

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön suurlähettiläspäivän puheen https://www.presidentti.fi/puheet/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-puhe-suurlahettilaskokouksessa-25-8-2020/ jälkeen perussuomalaisten taholta on heitetty täky kokoomuksen ja myös keskustan suuntaan ajatuksena kaataa EU:n elvytyspaketti eduskunnassa.

 

Presidentin näkemys ei yllätä, Niinistö on entinen oikeusministeri, perustuslakivaliokunnan pj ja valtionvarainministeri. Presidentin kanta perussopimusten ja elvytyspaketin suhteesta on hänen taustaansa ajatellen varsin yllätyksetön. Samalla siinä on, sitä etsiville. häiväys nuorsuomalaista Svinhufvudia periaatteellisuudessaan.

 

Presidentti Paasikivi taasen oli vanhasuomalainen ja sopeutti politiikkansa oleviin olosuhteisiin ja tosiasioihin.

 

Molemmat mainitut edesmenneet presidentit pyrkivät poliittisen uransa eri vaiheissa hakemaan ulkoapäin liittolaista maamme geopoliittisesta sijainnista johtuvan turvallisuusvajeen ratkaisemiseksi.  Presidentti Niinistö turvallisuuspoliittisista aloitteista voi aavistella tätä samaa.

 

Jos presidenttimme puheen lukee kokonaisuudessaan huomaa hänen huolensa unionimme yhtenäisyydestä. Tällaista huolta ei perussuomalaisten yrityksellä kaataa elvytyspaketti ei ole. Se on osa puolueen pyrkimystä heikentää Suomen unionijäsenyyttä ja unionia. Sellaisena perussuomalaisten tavoittelevat maamme ulkoisen aseman heikentämistä. Sillä Euroopan unionin jäsenyys on maamme ulkopolitiikan peruskivi. Eräänlainen 2000-luvun Paasikiven-Kekkosen linja.

 

En usko perussuomalaisten seireeninlauluilla olevan vaikutusta, mutta se on selvää, että suhde Euroopan unioniin on politiikkamme selkein ja merkittävin jakolinja. Kokoomuksen osalta uskon sen keskittyvän siihen, miten elvytysrahat kotimaassa käytetään ja torjuvan perusuomalaisten seikkailupolitiikkaan.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu