Nyt yritetään hoivahuijausta?

Jokainen, jolla on ollut omaisia tehostetussa palveluasumisessa hoidossa omaa jonkunlaisen käsityksen siitä, millaista henkilökuntaa niissä pienellä palkalla työskentelee. Hoito- ja hoivahenkilökunnan määrä on muodostunut poliittiseksi kysymykseksi varsinkin huolettoman ja katteettoman vaalilupauksen takia. Kasvot lupaukselle antaa nyt ministeri Krista Kiuru (Sdp).

 

Huolettomien siksi, ettei nopeasti saatavaa henkilöstöreserviä ole, vaan lupauksen täyttymistä joudutaan odottamaan.

 

Katteettomien sikäli, että henkilöstömitoitukseen laskettavaa henkilöstä on lisätty aivan uusilla ammattikunnilla, jotka harvoin, jos koskaan, kuuluvat hoivakotien päivittäisessä työssä olevaan henkilökuntaan. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä esittää hoitajamitoitukseen laskettavaksi henkilökunnaksi https://stm.fi/iakkaiden-palvelut/henkilostomitoitus .

 

Sopii epäillä, että luotellusta koulutusnimikkeistöstä löytyy varsin vähän päivittäiseen hoitoon ja hoivaan osallistuvia. Työnantaja julkinen ja yksityinen osaa helposti laskea kunkin henkilöstöryhmän palkkakustannukset ja henkilöstörakenne muodostunee sen mukaan.

 

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu