Onko Vornasen jutulla laajempaa merkitystä?

Onko Vornasen jutulla laajempaa merkitystä?

 

Kansanedustaja Vornasen tekoja voi katsella puhtaasti juridiselta kannalta, sellaisella, jossa odotetaan viranomaisten päätöksiä, mutta myös poliittiselta kannalta, joka onkin mielenkiintoisempi.

 

Tietysti poliisi ja oikeuslaitos ovat nekin Vornasen osalta tarkkailun kohteena. Luottamus poliisiin ja oikeuslaitokseen ovat on tärkeä asia.

 

Yksittäisen kansanedustajan törttöilyllä on merkitystä lähinnä hänen edustamansa puolueen kannalta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen tulevia päätöksiä tullaan seuraamaan tarkkaan. On varsin todennäköistä, että tapaus Vornasella on vaikutusta myös muiden hallituspuolueiden kentillä suhtautumiseen perussuomalaisiin hallituskumppaneina. Näin ainakin voi olettaa.

 

Hallitus tuskin tähän hajoaa. Hallituksen kohtalo voi joutua vaakalaudalle vasta kun työmarkkinoiden uudistukset ja velkasopeutukset on saatu voimaan. Ei liene yllätys, että muiden hallituskumppanien joukossa ihastus hallituspohjaan ei ole jakamaton vaan pakon sanelema.

 

Puolueet tähtäävät aina seuraaviin vaaleihin ja paljon riippuu millaiseksi mainehaitaksi kumppaneilleen perussuomalaiset jatkossa muodostuvat. Perussuomalaisten kannalta puoluepuhdistus yhdenkin kansanedustajan osalta saattaa olla haitta, mutta myös mahdollisuus.

 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu