Orpon hallitus aktiivinen ja aikaansaava

Nykyinen hallitus näyttää olevan kautta aikaan aktiivisin ja aikaansaavin EU:ssa suomalaisten ja muidenkin unionin kansalaisten etujen ajajana. Orpo menestyi mainiosti Brysselissä sekä kokonaisturvallisuusaloitteen että aseteollisuuden rahoitusaloitteen osalta. Hallituksemme nousee näkyvään rooliin kiistanalaisessa luonnon ennallistamisasiassa. Luulen, että Mykkänen joko kaataa tai hio aloitteen meille sopivaksi.

Varmaan monelle on tullut yllätyksenä, että nykyinen hallitus on seisonut lujana valtataistelussaan SAK:n kanssa. Poliittinen tilanne Suomessa on nyt se, että parlamentaarinen demokratia näyttäisi lujittuvan ja etujärjestöjen ote heikkenee. Monelle ammattiyhdistysten otteen lipsuminen lainsäädäntövallasta merkitsee maailmakuvan muutostarvetta ja siitähän nyt tapellaan.

Moskovassa on tapahtunut kauhistuttava ja tuomittava terroriteko. Ihmetyttää FSB:n kyvyttömyys tällaisten terroritekojen yhteydessä. Terrorin uhasta Moskovassa on varoittanut Yhdysvallat ja oma suurlähetystömmekin. FSB:n saavutukset tavallisiin ihmisiin kohdistuneiden suurten terroritekojen ehkäisyssä vaikuttaa surkealta, puhumattakaan tiedustelun ilmeisestä epäonnistumisesta Ukrainaan hyökättäessä. Tuskinpa FSB joutuu nytkään ”nahkurin orsille” niin intiimi suhde Putinilla siihen on. On hyvä, että meillä niin hallituksessa näytetään ymmärrettävän, että Venäjältä voi nyt tulla mitä tahansa.

Venäjä myöntää runsastuvassa määriin viisumeja Afrikan ja Lähi-idänmaiden kansalaisille. Vaikuttaako tämä laittomien maahan pyrkijöiden määrän lisääntyvään kasvuun Venäjän rajallamme on hyvinkin mahdollista. Miten tällaisia maahan pyrkijöitä meillä kohdeltaisiin, on avoin kysymys, kun rajalakia valmistellaan. Väliaikaisen poikkeuslain mahdollisuus, jolla poiketaan perustuslaista ja kansainvälisistä sopimuksista lienee todennäköinen. Kovassa paikassa turvallisuuspolitiikka kävelee kevyesti juridiikan ylitse. Siitä sitten voidaan kiistellä, mitkä ovat kovan paikan tunnusmerkit.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu