Paljon melua tyhjästä

 

Pitkään ydinsodan uhka on ollut rauhan tae. Jopa, ydinaseiden leviämisestä huolimatta sellaisiin maihin kuin Kiina, Pohjois-Korea, Pakistan, Intia ja Israel eivät ole johtaneet ydinsotaan. Vaikka jokaisella näistä on ollut konflikteja naapureidensa kanssa ydinaseisiin ei ole turvauduttu. Ydinaseiden omistuksella on taattu pysyvästi oman maan ja sen liittolaisten koskemattomuus.

Presidentinvaaleihin liittyen on keskusteluun noussut tulisiko lainsäädäntöämme uusia siten, että ydinaseiden kuljettaminen Suoman alueiden kautta mahdollistuisi. Sellainen edellyttäisi hallituksen esitystä ja eduskunnan päätöstä ei siihen presidentti riitä, ei Stubb eikä Haavisto.

Siinä mielessä asiasta kannattaa keskustella olisiko maamme kautta kuljetettavien ydinaseiden mahdollisuus pelote mahdolliselle hyökkääjälle. Nyt ansalankana vierailulla sotaharjoituksissa olosuhteisiimme perehtyvät liittolaistemme sotilaat ja jatkossa yhdysvaltalaisten varikot ja niiden henkilöstö. Eli kyse on uniformupukuisista ihmiskilvistä.

Sodan uhatessa ja sellaisen aikana teoreettinen keskustelu ydinaseista on yhtä tyhjän kanssa. Nyt se on paljon melua tyhjästä. Ydinaseet ovat toki herkkä aihe. Aikanaan meilläkin marssittiin ydinaseita vastaan tai jos tarkemmin menneitä katsoo niin Neuvostoliiton, ”rauhan aseiden” puolesta ja Yhdysvaltain keskimatkanohjusten Eurooppaan sijoittamista vastaan. Minusta nyt käydyssä keskustelussa on paljon noiden marssien jälkijättöistä perimää.

 

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu