Patti

Tämän viikon neuvottelusarja Lännen ja Venäjän välillä näyttää, ainakin julkisuudessa, päättyneen pattitilanteeseen. Tämän päivän uutinen on Yhdysvaltain ulkoministerin sen suuntainen vastaus kysymykseen, että Suomi olisi haluamassa natojäsenyyttä, Tämänkin lausunnon osalta kannattaa muistaa, että jos natohakemuksen valmistelu olisi taustalla vireillä niin tuskin se olisi avointa tietoa.

 

Vaikka kovaa halua Natoon Suomen johdolla ei olisikaan, niin tunnustelua jäsenyydestä kannattaa tehdä. Sitä saunakutsu ei ole lähetetty. Ei ehkä laadittukaan. Itse asiassa Yhdysvaltain ulkoministerin lausunto voi olla, jopa vakautta lisäävä toimi. Venäjä ehkä huomaa, että sen politiikka saattaa johtaa Naton etenemiseen pohjoisessa.

 

Tämän pattitilanteen ongelmana on se, että se ei poista Venäjästä aiheutuvaa ongelmaa. Maa ei nykyisellään taida olla kyvykäs taktiseen takinkääntöön poliittisten tavoitteidensa suhteen. Tämä siitäkin huolimatta, että sellaiset käännökset onnistuvat autoritäärisissä maissa helpommin kuin demokratioissa.

 

Patista on se hyvä puoli, että sota ei ainakaan ole toistaiseksi laajentunut, mutta varautuminen uhkaan on paikallaan.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu