Puoluekokouksista

Yleensä puoluekokouksissa mielenkiintoisin tapahtuma on iltajuhla. Näin varmaan tälläkin kertaa Kokoomuksen ja Keskustan osalta. RKP:n puoluekokouksella voisi sen sijaan olla laajempaakin poliittista merkitystä, mutta sallittanee, että epäilykseni.

Kokoomus voi olla itseensä tyytyväinen se on pääministeripuolue, TP on puolueesta lähtöisin, parlamenttivaalit menivät hyvin ja tämän hetken keskeisin politiikan sektorit ulko- ja turvallisuuspolitiikka ovat tähän aikaan onnistuneet siten kuin kokoomuslaiset ja kansalaisten enemmistö on halunnut.

Keskusta siirtyy ehkä uuteen aikaan. Siellä voisi uskoa huomatun, että suuntaa on vaihdettava porvarillisempaan suuntaan, siitä mitä Saarikon tämänpäiväisistä puheista on jälleen kuultu. En syyttäisi Saarikkoa pelkästään siitä missä tilassa missä puolue nyt on. Muistelen sen piirijohtojen haikailleen kovasti punamullan suuntaan viime eduskuntavaalien jälkeen. Kaikkonen saattaa saada ainakin näyttämään suunnan muuttuneen niiden mielissä, jotka panevat eritystä painoa hyvin hoidettuun puolustusministeri kauteen.

RKP: n puoluekokous on koko puolueen luonteen kannalta tärkeä. Kyse on siitä, haluaako puolue olla ruotsinkielisten etupuolue, vai kansalliskonservatiiveja vierastavien liberaaleja porvareita kokoava poliittinen vaihtoehto. Anders Adlercreutzin tavoitteelta tämä jälkimmäinen vaihtoehto ainakin tuntuu. Joskus sitä RKP:n kannattaa yrittää tai muuten on pitkällä tähtäimellä edessä sulautuminen muihin porvarilliseksi luokiteltaviin poliittisiin ryhmiin. Tosin ruotsin preppauskurssit taitaisivat olla tässä tilanteessa paikallaan useimmille keskustaoikeiston ja siitä oikealla olevien puolueiden johtajille.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu