Rajanveto on käynnissä oikeiston ja äärioikeiston välillä

Keisarilla ei ole vaatteita ei niin hallituksella eikä oppositiolla. Hallituksen osalta kyse on unelmahötön tarjoilemisesta hoivapalvelujen ja ilmastokysymysten osalta. Taitaa perhevapaiden uudistaminenkin törmätä kolmikantaan. Hallitusta pitää kasassa lähinnä vaalien pelko ja ihmeiden odotus.

 

Opposition osalta puhetta riittää siitä sopisivatko kokoomus ja perussuomalaiset samaan hallitukseen. Kyse ei ole siitä, etteikö kaikkien puolueiden kanssa keskusteltaisi hallituspohjasta, vaan siitä onko syitä, joiden takia yhteistyötä tuolla tasolla ei synny. Keskustelu pitää yllä lehdistö, joka haluaa dramatiikkaa ja puheenjohtajavaalia kokoomuksen puoluekokoukseen. Muuten asia ei ole ajankohtainen.

 

Keskustelu on tärkeää. Kyse on laajemman eurooppalaisen keskustelun osasta, josta Thüringenin osavaltion hallitusvaalin Saksassa aiheuttama poliittinen myrsky on ajankohtaisin. Kokoomuksen veljespuolue CDU joutuu siivoamaan jälkiä, joita perussuomalaille läheisten kanssa tehty äänestysyhteistyö aiheutti.

 

Suomessa tämä yhteistyöasia ei ole samaa mittaluokkaa kuin Saksassa. Kokoomuksella on Svinhufvudin, johon entistä oikeusministeri Häkkästä Iltalehdessä on verrattu lisäksi ja ehkä ajankohtaisempana esimerkkihahmona Paasikivi, joka veti rajan Isänmaalliseen kansanliikkeeseen. https://fi.wikipedia.org/wiki/Isänmaallinen_kansanliike

 

Perussuomalaisten ristinä ovat sen kansanedustajien tekemiset, nämä Nirkot ja Mäenpäät. Ehkä todellisuudessa vaikeampi asia on perussuomalaisten meppien jäsenyys Identiteetti ja demokratia -ryhmässä, joka määrittää puolueen paikan äärioikealle eurooppalaisessa viitekehyksessä.

 

 

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu