Rampa ankka tapertaa eteenpäin

Sanna Marinin hallituksen loppukausi taitaa muodostua kamppailuksi pystyssä pysymisestä. Kehysriihen tulos tuskin tyydyttää muita kuin niitä, joille tärkein arvo on hallituksessa pysyminen. Epäilen, että jo kuntavaalit muuttavat tilannetta Marinin hallituksen kannalta hankalampaan suuntaan. Näin siinä tapauksessa, ettei hallituksemme kannatuksen suurin taustavoima, pandemia, äidy kasvuun.

Kokoomuksen välikysymykseen hallitus ei kaadu. Välikysymys on sisällöltään aiheellinen ja kokoomusta yhdistävä. Saa nähdä tulevatko perussuomalaiset mukaan välikysymykseen. Saattavat ajatella, että pitkällä tähtäimellä nyt olisi hyvä ajautua kokoomuksen kylkeen.

Elpymispaketti menee varmasti läpi, mutta jättää jälkensä. Suhtautuminen unioniin jakaa väkeä kansan enemmistöön, jotka unionia kannattavat ja ”impivaaralaisiksi” kutsuttuihin. Kummassakin porukassa on erilaisia varianteja. Voi olla, että puoluekenttä alkaa elää, mutta niin kauan kuin puolueemme ovat eräänlaisia ”toimistohotelleja” nykyiset eduskuntapuolueet säilyvät.

Se on selvää, että kuntavaalit jäävät yleispolitiikan varjoon ainakin isommilla paikoilla ja äänestäjien enemmistön mielissä. Mainittujen kiistakysymysten rinnalle ehtii hyvin nousta uusiakin.

0
jaga
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti. Olen Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu