Rokotukset sinne missä tautiakin on

Keskustapuolueelle niin rakas aluepolitiikka pilkistelee Suomen rokotusstrategiassa, kun ei ole pystytti painottamaan rokotuksia tautisimmille alueille. Sillä ei ole niin väliä, miten etelässä voidaan, kunhan maakuntiin saadaan leijonan osa. Saa nähdä missä määrin hallituskumppanit pystyvät keskustalta puristamaan lisää tarvitseville ja missä ajassa.

 

Rokotteitten jaossa on ennenkin ollut ongelmia keskustasta huolimattakin. Keusoten alueella, johon Järvenpääkin kuuluu rokotteiden jaosta vastasi kuulemma HUS-apteekki. Tuli valittua alueellemme sellaiset rokotteet, joiden saatavuus tökki ja niin rokotukset etenivät hitaasti. Tilanne lienee parantumassa.

 

Se, että AstraZeneca tuli kiireessä valituksi päärokotteeksi, minäkin olen sen saanut, lienee johtunut kiireestä, valmistajan perusteettomista lupauksista, ja halusta päästä halvemmalla. Syylliseksi leimattavien ketju lienee pitkä.

 

Se, että rokotuksia alettaisiin kohdentaa uudella tavalla ei sekään ole ihan helppo juttu. Voin kuvitella miten eräs politiikan laitapuolen puolue suhtautuisi siihen, että rokotuksia painotettaisiin esim. maahanmuuttajavaltaisiin asumalähiöihin. Oireita tästä olen jo huomannut.

 

Eri ammatilliset eturyhmät haluavat nekin, että niiden edustajat asetettaisiin rokotuksissa kärkipäähän. Suureen määrään ihmiskontakteja työsään kokevat ovat tällaisia ryhmiä.

 

Useimpia rokotteita tulee pistää monia kertoja, jotta immuniteetti varmistuisi, se on valtava savotta meidän terveyden huollollemme. Tärkeää olisi, että työterveyshuolto aktiiviväestön normaalina hoitokanavana valjastettaisiin kaikin voimin mukaan rokotusprojektiin. Tätä tuskin keskusta ja perussuomalaisetkaan vastustavat. Kokoomus on puhunut siitä jo pitkään.

 

+1
jaga
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti. Olen Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu