Sanna Marin rakentaa demareille uutta imagoa

Oma vaatimaton käsitykseni on, ettei pääministeri Sanna Marinin käytös aiheuta kansakunnan jakautumista. Marin on aiemmin todennut, että hän elää ikäistensä tavoin. Tämä osoittaa rohkeutta, ehkä tyhmän sellaisen, nimenomaan pääministeriltä. Niissä, jotka äänestämässä käyvät eivät edusta Marinin sukupolvea, vaan vanhempaa ja arvokonservatiivisempaa joukkoa. Marinin imago voi olla eduskuntavaaleissa sosialidemokraateille vahingollinen.

Biletys ja sen julkaisu saattoi olla Marinilta tietoinen imagotemppu. Se mitä demareilta puuttuu ovat nuoret. Marin voi olla hyvä täky kalasteltaessa nuorempaa polvea.

Välittömiä poliittisia seurauksia Marinin biletyksestä ei ole. Hallitusta sitoo yhteen paitsi vaalien pelko, myös suurin piirtein Marinin ikäiset puheenjohtajat. Ikätovereiden sopivaisuuskäsityksiin bilettäminen Marinin lailla saattaa sopia. Suurimmaksi ongelmaksi hallituspiireissä varmaan koettiin videoiden leviäminen kaiken kansan katseltaviksi.

Siitä missä kunnossa pääministerin tulisi olla, kun ei ole siirtänyt asemaansa sijaiselle, voidaan vakavasti keskustella ja ehkä tarkistaa sääntöjä, joita nyt ei taida olla.

Maa elää kriisien varjossa, sekä ulkoa tulleiden, että itse aiheutettujen. Pääministerin ja hallituksen tulisi voida bilehuolien sijasta keskittyä uhkaavaan terveydenhoidon katastrofiin, yhtä uhkaavaan inflaatiokierteeseen ym.

Kuitenkin vaikka politiikka onkin asiakysymysten hoitamista, Vaaleissa ainakin liikkuvien äänestäjien osalta on kyse ehdokkaiden ja puolueiden imagosta.

Tässä mielessä Petteri Orpon kokoomuksella näyttää menevän hyvin, puolue on valtaosin varsin aikuismainen ja jos se säilyttää rauhallisen linjansa, niin sillä on hyvät mahdollisuudet saada käsiinsä nykyhallituksen perintö ja ehkä myös kumppaneikseen vaikkapa Marinin.

Ulkomailla Sanna Marinin biletys näytetään koetun vertailukohteena kotoisiin poliitikkoihin, ainakin nuorempien joukoissa. Vanhempi ulkomaalaiset saattoivat kokea Suomen pääministeristä julkaisun videon uutisten loppukevennyksenä. Marin muutti biletyksellään maakuvaa, mutta tuskin muuta.

+8
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu