Sanna Marinin hallitus ”hannaa”

Valmiuslain käyttöönotto ei ole yksinkertaista. Erityisen vaikeaa se on poliittisesti näin Joulun ja Uuden Vuoden alla. Liekö se nyt edes niin tarpeellista kuin lain käyttöönotto edellyttäisi. Se on arvio kysymys ja hallitus on arvionsa eilen tehnyt. Arvio poikkeaa maan suurimman sairaanhoitopiirin arviosta.

 

On ymmärrettävää, että kansalaisten jouluvalmisteluihin hallitus ei mielellään puutu. Se toivoo, ehkä kädet ristissä, etteivät tartunnat leviä, kun koululaisilla koittaa vapaus liikkua missä haluavat ja paine jouluruokien ja lahjojen shoppailemiseen käy ylivoimaiseksi.

 

Perustuslakivaliokunnan uusi väliaikainen puheenjohtaja Antti Rinne näyttää olettavan valmiuslain käyttöönoton olevan jossain vaiheessa edessä. Hallituksen käytöksen perusteella Rinne lienee kaiken todennäköisyyden mukaan oikeassa.

 

Asiantuntijoiden kannanottojen lisäksi tarvitaan nyt oppositiosta tulevaa painetta, jotta hallitus rohkaistuu päätöksentekoon ja lopettaisi ”hannaamisen”. Kun hoitoja vaativa potilasmäärä kasvaa, ei hoitajapulaa ratkaista nopeasti paikallisin toimin. Semmoinen puhe osoittaa pääministeriltä melkoista puutetta työmarkkinoiden todellisuuden tuntemisessa.

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu