Sari Sairaanhoitaja on nyt Pirkko Postimies

Pääministeri Rinne on nyt sotkeutunut työmarkkinapolitiikkaan tavalla ja ehdotuksilla, jotka hiukan alaa seuraavia varmasti hiukan yllättävät. Pääministeri on huolissaan postilaisten mahdollisista palkanalennuksista. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paaministeri-rinne-huolissaan-postin-heikkotuloisimpien-tyontekijoiden-toimeentulosta-naista-ansioista-on-hyvin-vaikea-miettia-leikkauksia/7544924#gs.33269v . Ehdotus kertakorvauksista on jo saanut tuomionsa työntekijätaholta. Tässä kummittelee Sari Sairaanhoitajan aave Pirkko Postimiehen muodossa.  Poliitikkojen puuttumisella työmarkkinoihin voi olla se taloudellisesti ja myös poliittisesti kalliita seuraamuksia.

 

Palkkojen aleneminen sopimusshoppailun myötä näin suuressa määriin olisi poikkeuksellista ja sen toteuttaminen kertarysäyksellä vieläkin poikkeuksellisempaa. Väistämätön muutos lienee postissa edessä. Tuskinpa valtio yhtiöittämistä peruu. Pääministeri on huolissaan postilaisten palkoista ja postilaisten ammattiliitto sanoo, että tämä maa ei kaipaa työssä käyviä köyhiä. https://www.hs.fi/talous/art-2000006234828.html .

 

Työssä käyviä köyhiä Suomessa on todella paljon, jos kaikki tulosidonnaisia sosiaalitukia nauttivat työssäkäyvät köyhiksi laskettaisiin. Palkalla pitäisi tulla toimeen se on ammattijärjestölle hyvä tavoite. Saa nähdä miten Teollisuusliitto tällä kierroksella hoitaa köyhien työntekijöiden palkkausasiat tällä sopimuskierroksella.

 

Ps. Antti Rinne on tunnustanut, etteivät lupaukset lääkärien ja hoitajien lisäyksestä toteudu. Vaalilupaukset olisi voinut hyvin jättää tekemättä, sillä lupausten käytännön mahdottomuus oli tiedossa. Se, että oppositio, lähinnä kokoomus oli oikeassa, on nyt todistettu pääministerin suulla.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu