SDP ja sopimusvapaus

Postin lakossa on kyse sopimusvapaudesta. Siitä onko työnantajalla oikeus järjestäytyä haluamaansa työnantajaliittoon. Se on ihan sama vapaus, joka jokaisella työtekijälläkin on. Se mitä julkisuuteen on tihkunut, niin muusta kuin paketinlajittelijoihin sovellettavasta työehtosopimuksesta on lakon sovittelussa edetty.

Sdp kuluu niihin puolueisiin, jotka sanovat kannattavansa sopimusvapautta, kohta nähdään, kuinka on?

Jos sopimusvapaus joutuu uhan alaiseksi, juttu nousee aivan uudelle tasolle, joka on paljon suurempi kuin Postin lakko.

Se, että riita on yhä selvemmin kahden demariliiton sopimusalan hallintaa koskeva ja postin omistajan ääntä ohjaa demari tekee asiasta muutenkin kiusallisen demareille. Liitot kamppailevat jäsenistä ja laskun saattaa joutua äänestäjien silmissä maksamaan puolue.

Posti on osakeyhtiö, jonka valtio omistaa täysin. Jos käy niin, että johto pistetään pellolle poliittisista syistä, niin sillä on seurauksia valtiomme kuvaan osakkeenomistajana muissakin sen yhtiöissä. Yksityisiä sijoittajia, ainakaan ulkomailta, tuskin houkuttelevat yhtiöt, joiden päätöksiä tehdään puoluepoliittisin perustein.

Postin johto näytteen sivuutetun, kun ministeri Paatero on asettanut sille, neljästä emerituksesta kootun, yhteishyvän valiokunnan ratkaisua tekemään. Saas nähdä miten ja missä ajassa nykyinen posti pilkotaan.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu