Siirtolaiset asekäytössä

Valko-Venäjä käyttää Euroopan unioniin haluavia kotimaistaan väkivaltaa ja elämän yleistä näköalattomuutta pakoon pyrkiviä aseenaan hybridisodassaan Euroopan unionia vastaan.

Nyt Saksan sisäministeri Horst Seehofer vaatii unionia toimeen Puolan avuksi https://yle.fi/uutiset/3-12179618 . Avun tarve on ilmeinen, kun rajalle aseistettujen sotilaiden saattamana on kerätty tuhansia ihmisiä. Saa nähdä rohkeneeko unioni tehdä muuta kuin lisäämällä pakotteita Valko-Venäjää kohtaan. Puolan ja Baltian jäsenmaiden rajaturvallisuuden vahvistaminen joukoilla, rajavartiota ja tarvittaessa unionin kriisivalmiudessa olevia sotilaita, olisi unionin yhtenäisyyttä vahvistava päätös pehmeimpien tukitoimien ohella. Tällaisia pehmeämpiä toimia voisivat olla esim. rajan yli pääseistä maahantulijoista huolehtimisessa avustaminen.

Suomalaisia kiinnostaa tietysti onko kyseessä Valko-Venäjän toimien taustalla Venäjä. Ulkoministerimme Pekka Haavisto ei tähän usko https://yle.fi/uutiset/3-12179586 . Usko on kaunista, mutta varmuus on paras. Siksi meilläkin on syytä valmistautua tämän hybridisodankäynnin muodon laajempaan käyttöön, kuten esim. kansanedustaja Elina Valtonen on ehdottanut https://www.verkkouutiset.fi/elina-valtonen-suomen-varauduttava-estamaan-laajamittainen-maahantulo/#4b271915 .

 

+12
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu