Soratietä Kiinan tielle?

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen uusin ehdotus liikenteen verottamisesta paikannuksen avulla on vaarallinen. Kansalaisten liikenteen seuraaminen satelliittipaikannuksen avulla, verotuksellisista syistä, luo mahdollisuuden vapaudenrajoituksiin. Ehdotus tuo mieleen Kiinan, jossa kansalaisten käyttäytymistä seuraillaan uusin teknologian mahdollistamin keinoin. Kiinalaista yhteiskuntamallia ei tule meille hivuttaa, ei edes alue- ja veropolitiikan toteuttamiseksi keskustalaisessa hengessä. Epäilen, ettei Vanhanen ole ajatellut ehdotustaan loppuun asti ennen sen esittämistä.

 

Vanhasen perusteena on, että julkista rahaa palaa enemmän asvalttiteihin kuin sorateihin, joten jälkimmäisten käyttäjien tulisi päästä vähemmillä veroilla. Kansantalouden kannalta ajatus on vähintäänkin kummallinen. Suomi on pussinperällä oleva pitkä maa, jossa kuljetuskustannuksilla on iso merkitys.

 

 

+3
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu