Suomettuuko EU?

The New York Timesin mukaan unioni on suostunut Kiinan painostuksesta muokkaamaan koronavirukseen liittyvää disinformaatioraporttia. Raportin alkuperäistekstiä kerrotaan muutetutun ulkosuhteiden korkean edustajan Josep Borellin erityisavustajan määräyksestä https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006486899.html

Heti äkkiseltään tuntuisi siltä, että nyt se EU:kin suomettuu. Suomalaisen on helppo ymmärtää tapahtunutta. Tarkoituksenmukaisuus on ulkopolitiikassa arvo, joka menee rehellisyyden edelle. Kiinan kanssa käytävä kauppa lienee tämän sensuurin takana, Euroopassa on paljon ”punaisia vuorineuvoksia”.

Ongelmaksi tämä disinformaatiokärhämä voi muodostu, jos Donald Trump siihen tarttuu. Euroopalle USA on edelleen tärkeämpi kumppani kuin Kiinan. Kauppaa käydään Yhdysvaltojenkin kanssa ja neuvottelut sen kehittämisestä ovat kesken ja saattavat sellaiseksi jäädä, jos Trump niin päättää. Sellaista tilannetta ei pitäisi päästää tapahtumaan. Vanha sanonta on, että kun toiselle kumarrat, niin toiselle pyllistät.

 

Kyse on myös vuodosta ja sen epäonnistuneesta paikkausyrityksestä EU:n ulkosuhteiden hoidossa. Sellaisista pitää päästä eroon.

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu