Syyttäjä mukaan kulttuurisotaan?

Joulujuhlat kirkossa, Mannerheimin kuva seinällä, Raamatun siteeraaminen ja jo aiemmin suvivirsi. Nämä keskustelun aiheina ovat osoitus yhtenäiskulttuurimme repeämisestä. On selvästi puhkeamassa kulttuurisota. Kaikesta on taas vaihteeksi tulossa taas poliittista.

 

Hämmästyin kun luin valtakunnansyyttäjän tämän aamunavauksena https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006314358.html . Valtakunnansyyttäjän kanta oli mielestäni hyvin perusteltu, mutta tulikohan hän tahtomattaan heittäneeksi bensaa sellaiseen kytevään hiillokseen, joka ei sitä kaipaisi?

 

Enemmistö meistä suomalaisista on tapakristittyjä, mutta se ei tarkoita, että kaikki tai että edes tapakristityt suhtautuisivat välinpitämättömästi perinteistä luopumiseen. Näissä asioissa, josta nyt on ollut puhetta lainsäädäntö taittaa olla ”edellä” siitä mitä suuren osan kansasta parissa kunnioitetaan.

 

Mannerheimin kuvaan liittyvä keskustelu ei ole lainsäädäntöön liittyvää, onpahan yhden kuvainriistäjän poliittisen suvaitsemattomuuden osoitus.

 

Onko tällä keskustelulla merkitystä. On sillä, koska siihen on helppo ottaa kanttaa. Paljon helpompaa kuin ottaa kantaa valtionvelan hoitamiseen tai eläkeyhtiöiden yhteiskunnallisen rooliin.

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu