Taivas ei sentään tippunutkaan

Hallituksen kehysriihen ympärillä käyty keskustelu on ollut mielenkiintoista. Riihen tulokset näyttävät paljon maltillisimmilta, kuin moni, oppositiomielinen, varmaan odotti. Kokonaisuuden kannalta, ainakin suurin piirtein, hallitus selvisi tästä savotasta ilman vammoja. Tosin kehysriihen ympärillä käyty spekulointi saattoi olla syy sosialidemokraattien gallupkannatus pyrähdykseen.

Hallitus sanoo pyrkineensä oikeudenmukaisuuteen. No, kohdeltiinko oikeudenmukaisesti, sen kukin kokee omalla tavallaan ja varmasti kaiken kaikkeaan erilaisiin tuloksiin päätyen.

Leikkaukset astuvat voimaan aikanaan. Uskoisin, että työmarkkinakierros paikkaa palkansaajien haavoja ja indeksitarkastus sitten eläkeläisten, miten paljon jää nähtäväksi. Eduskunnan valiokuntakäsittelyissä on mahdollista poistaa kehysriihen kömmähdyksiksi koetut, jos hallituspuolueiden edustajat sellaisia huomaavat.

On luonnollista, että ne, joilta valtionapuja leikataan pahastuvat. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten leikkaukset osuvat sosiaali- ja terveysalan ja kulttuurialan järjestöihin. Oletan ainakin, että moni hanke jää syntymättä.

Valtiontalous sai kehysriihen esityksistä uuden tervehdyttävän suunnan ja jos globaalitalous nousee ja korot laskevat vetäen omankin talouden nousuun, niin elämä alkaa taas hymyillä. Ainakin talouselämän.

Päivystyksiä ja synnytysosastoja ei mahdollinen nousukausi palauta. Siihen auttaisi väestönkasvu, jota ei nyt ole näkyvissä. Eikä hallituksen maahanmuuttopolitiikan, johdosta edes odotettavissa.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu