Tammikuun toisella viikolla ratkaistaan paljon

Tammikuun toisella viikolla Venäjä kohtaa Yhdysvallat, Naton ja Etyj:n edustajat. Agendalla aivan keskeisenä ovat Venäjän etupiirivaatimukset ja niihin kiinteästi liittyvät vaatimukset sen lähialueiden aseistuksesta. Venäjän vaatimukset ovat sellaisia, ettei länsi yhtenäisyyttään vaaliessa voi niihin suostua, muu johtaisi tosiasiallisen geopoliittisen tilanteen muutokseen. Venäjä ei vaatimuksistaan luovu, sitä sen kunnia anna myötä ainakaan sen nykyjohdon ollessa vallassa.

Jos ja kun Venäjän vaatimukset pysyvät voimassa uhka tulevasta asemastamme ei poistu ilman takeita, jotka vain natojäsenyys voi antaa.

Meidän presidenttimme viesti uudenvuoden puheessa oli tehokas. Puhe saattoi olla enemmän suunnattu ulkomaille kuin kotimaiseen kulutukseen, mutta ei se vaikutuksitta jäänyt.

Suomessa on pitkään käyty natokeskustelua, fundeeraamisesta ei siis ole ollut puutetta. Natoon tuskin liitytään tammikuussa, se vaatii pitempää valmistelua ja kaikkien Naton jäsenmaiden hyväksyntää, Onko maaperää jo tunnustelu ja kuinka pitkällä tunnusteluissa mahdollisesti edetty on vielä arvoitus. Presidentti on luvannut kertoa, jos turvallisuuspolitiikkamme seisova vesi liikahtaa.

Jostain kertoo kuitenkin se, että Ruotsin kanssa on turvallisuuspolitiikasta keskusteltu. Tänä aamuna presidenttimme on puhunut myös Naton pääsihteerin kanssa, joka on vakuuttanut ovien liittoon olevan auki, Keskustelussa oli esillä myös Ukrainan tilanne.

Kun asiat ovat usein kytköksissä toisiinsa kannattaa seurata myös mitä Kazakstanissa ja Kazakstanille tapahtuu, nyt kun venäläiset sotilaat ovat lähteneet sinne kansaa rauhoittamaan.

 

 

+3
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu