Tärkeintä on lopputulos
Natoratkaisussa historian oikealle puolelle asettuminen, jos Natoon liittymispyrkimystä sellaisena pitää, otti kansaltamme päättäjistämme puhumattakaan aikansa. Tärkeintä on, että valinta uskallettiin tehdä, kun tilaisuus tuli. Painotan sanoja, uskallettiin ja tilaisuus.
Matka Natoon ei näytä olevan ihan mutkaton. Turkki on asettunut poikkiteloin. Tämä kannattaa ottaa vakavasti, sillä Turkki on Natolle arvokas, jäsen ehkä joidenkin mielestä arvokkaampi kuin Suomi ja Ruotsi. Turkilla on Naton toiseksi suurimmat puolustusvoimat, ja taistelukokemustakin löytyy. https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Armed_Forces Maa sijaitsee strategisesti mitä mielenkiintoisemmassa paikassa. Kyllä meidän on itse asiamme Turkin kanssa selviteltävä, vaikka meillä suosittelijoita onkin.
Ruotsia ainakin Ruotsissa on pidetty moraalisena suurvaltana. Suomi on ollut sellaiseksi jossain määrin pyrkinyt. Ei siitä ole kuin muutamia vuosikymmeniä, kun meillä oli tapana palauttaa Neuvostoliitosta paenneet kiinni jäädessään takaisin. Kekkonen suojeli sillä tavoin mielestään meitä.
Ainakin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Turkkia harmittaa, että Suomesta ja Ruotsista löytyy tukea PKK:lle. PKK oli viime vuosisadan lopulla sellainen kohde, johon suunnattu sympatia ei ollut suoranaista Neuvostoliiton tukemista, vaikka moni saattoi pitää sen sotaa yhtenä monista silloisista proxy-sodista. Epäilemättä PKK on myös nationalistinen liike. Muistelen, ettei virallinen Turkki edes puhunut kurdeista, vaan vuoristoturkkilaisista. Kurdeja on usea valtion alueella ja poliittisissa suuntauksissakin on eroja. Turkki pitää PKK:n lisäksi erityisesti silmällä Syyrian kurdien joukkoja.
Kieltäytyminen myydä aseita tulevalle liittolaisellemme ei ole reaalipolitiikkaa, se lienee selvää. Niille, jotka ovat turvapaikansa saaneet ovat ne saaneet ja se siitä. Terroristijärjestöjen rahoittamisesta löytynee pykäliä. Liittolaismaasta tulevan turvapaikan hakija taittaa, joutua etsimään parempaa kohdemaata turvan löytääkseen.
Ps. Blogissani on ollut pieni taukoa. Korona iski Nato-päätöksen aattona.
”Liittolaismaasta tulevan turvapaikan hakija taittaa, joutua etsimään parempaa kohdemaata turvan löytääkseen.”
Nato on sotilasliitto ei siviilielämään ulottuva laitos. Toki naton kannattajat ovat jaaritelleet näitä demokratia ihmisoikeus yms. löpinöitä. Onhan liittolaismaassa kuolemantuomiokin.
Ilmoita asiaton viesti
Tilaisuus ja pelko aiheuttivat kiireen ja nyt kiirehtijät häivytetään passiivin taakse ikään kuin tarkoittaen meitä. Hallitus, presidentti ja eduskunta tekivät valinnan sekä otannaltaan muutaman tuhannen nettiGallupit. Minä en päässyt valintaan vaikuttamaan edellisissä eduskuntavaaleissa, edustaja jota äänestin oli NATO-vastainen, ei ole enää. Enkä varmaan pääse vaikuttamaan seuraavissakaan vaaleissa, niin on kova kiire.
Ilmoita asiaton viesti
Hölö hölö. Nato-jäsenyydestä tehtiin kaksi kansalaisaloitetta. Kannattajia ne saivat muutamassa päivässä yhteensä 120.000.
Eduskunnassa järjestettiin muuttuneesta turvallisuustilanteesta kokous, mihin osallistui eduskuntaryhmien puheenjohtajat, puolueiden puheenjohtajat, TP ja ministerit.
Gallup-tuloksia julkaistiin vasta niiden jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin tuo kokous oli
Ilmoita asiaton viesti
Realismi ja järki tuppaa aina lopulta voittamaan. Vihreätkään eivät enää vastusta ydinvoimaa. Kunpa vielä Saksa pyörtäisi energiewendensä ja CO2 vöyhötys rauhottuisi.
Ilmoita asiaton viesti
Tärkeintä on lopputulos.Arvostus vapaan maailman silmissä ei merkitse mitään.Rivikokoomuslainen ja vihreä ulkoministeri tekemässä uhrista syyllistä.Enempää ei voi suomettua.
Linkin artikkeli on aivan uusi ja lehti superarvostettu.Google kääntää.
https://www.zeit.de/politik/ausland/2022-05/tuerkei-protest-canan-kaftancioglu-opposition-urteil
Ilmoita asiaton viesti
Turkin heikko demokratiatilanne on este sen EU jäsenyydelle, josta on neuvoteltu jo vuosikymmeniä. Muistaakseni jo silloin kun Olli Rehn komisaariana kävi Istanbulissa ilahduttamassa jalkapallotaidoillaan. Suomi noudattaa näissä ihmisoikeuskysymyksissä EU-linjaa ja se on hyvä.
Ilmoita asiaton viesti
Blokisti on unohtanut juutalaisten lähettämiseen Saksaan, tai hänellä on ns. valikoitu muisti.
Ilmoita asiaton viesti
En ole unohtanut, mutta muistaakseni lähettäjät saivat aikanaan tuomionsa. Mikä oikein olikin.
Ilmoita asiaton viesti