Tärkeintä on lopputulos

Natoratkaisussa historian oikealle puolelle asettuminen, jos Natoon liittymispyrkimystä sellaisena pitää, otti kansaltamme päättäjistämme puhumattakaan aikansa. Tärkeintä on, että valinta uskallettiin tehdä, kun tilaisuus tuli. Painotan sanoja, uskallettiin ja tilaisuus.

 

Matka Natoon ei näytä olevan ihan mutkaton. Turkki on asettunut poikkiteloin. Tämä kannattaa ottaa vakavasti, sillä Turkki on Natolle arvokas, jäsen ehkä joidenkin mielestä arvokkaampi kuin Suomi ja Ruotsi. Turkilla on Naton toiseksi suurimmat puolustusvoimat, ja taistelukokemustakin löytyy. https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Armed_Forces  Maa sijaitsee strategisesti mitä mielenkiintoisemmassa paikassa. Kyllä meidän on itse asiamme Turkin kanssa selviteltävä, vaikka meillä suosittelijoita onkin.

 

Ruotsia ainakin Ruotsissa on pidetty moraalisena suurvaltana. Suomi on ollut sellaiseksi jossain määrin pyrkinyt. Ei siitä ole kuin muutamia vuosikymmeniä, kun meillä oli tapana palauttaa Neuvostoliitosta paenneet kiinni jäädessään takaisin. Kekkonen suojeli sillä tavoin mielestään meitä.

 

Ainakin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Turkkia harmittaa, että Suomesta ja Ruotsista löytyy tukea PKK:lle. PKK oli viime vuosisadan lopulla sellainen kohde, johon suunnattu sympatia ei ollut suoranaista Neuvostoliiton tukemista, vaikka moni saattoi pitää sen sotaa yhtenä monista silloisista proxy-sodista. Epäilemättä PKK on myös nationalistinen liike. Muistelen, ettei virallinen Turkki edes puhunut kurdeista, vaan vuoristoturkkilaisista. Kurdeja on usea valtion alueella ja poliittisissa suuntauksissakin on eroja. Turkki pitää PKK:n lisäksi erityisesti silmällä Syyrian kurdien joukkoja.

 

Kieltäytyminen myydä aseita tulevalle liittolaisellemme ei ole reaalipolitiikkaa, se lienee selvää. Niille, jotka ovat turvapaikansa saaneet ovat ne saaneet ja se siitä. Terroristijärjestöjen rahoittamisesta löytynee pykäliä. Liittolaismaasta tulevan turvapaikan hakija taittaa, joutua etsimään parempaa kohdemaata turvan löytääkseen.

 

Ps. Blogissani on ollut pieni taukoa. Korona iski Nato-päätöksen aattona.

0
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu