Toinen aalto

Olisi melkoinen ihme, jos koronan toinen aalto ei tulisi koskemaan Suomea. Rajoja on raotettu vieraille, omien ulkomaanmatkailu on vilkastunut, koulut alkavat, etätyösuositus loppui, ravintoloissa käy väkeä, aurinko silloin tällöin hellii ja isompia yleisötilaisuuksia sallitaan. Kaikkia asioita, jotka mahdollistavat pandemian leviämistä.

 

Talous määrää nyt koronan torjuntaa. Talouden turvaaminen on ollut ilmeisin motiivi suositusten ja rajoitusten purkuun. Etätyösuosituksen purusta huolimatta paluu entiseen, nopealla tahdilla, on riski, minusta jopa yritykseltä puuttuvaa harkintaa. Koulu ja päivähoito voivat nekin osoittautua viruslingoiksi, joten työikäisten elämässä pitäisi olla joustavuutta. Taitaa kuitenkin käydä niin, että puheet terveys edellä menosta jäävät pääsääntöisesti vain puheiksi.

 

Koronasta on maailmalla tullut politiikan väline. Samaa tunnutaan meilläkin yritettävän, vaikka jakautuminen ei ole yhtä selväpiirteistä kuin Yhdysvalloissa. Maskit näyttävät olevan pandemian torjuntakeino, johon poliittiset intohimot kohdistuvat. Tuskinpa mitään yleistä maskipakkoa tulee, mutta suositus esim. julkisen liikenteen osalta ruuhka-aikoina voisi tulla kysymykseen. Maskeihin liittyy muutama käytännön ongelma, niitä pitäisi vaihtaa usein ja käyttää oikein. Lisäksi ne maksavat, joka saattaa olla osalle kansaa este niiden hankinnalle. Parasta lienee, että pysymme edelleen kaukana toisistamme ja pesemme kätemme. Kustannustehokkaina pandemian torjuntamuotoina nämä toimet, joista asiantuntijatkin ovat yksimielisiä, ovat tehokkaita.

 

jaga

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen lupautunut Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu