Totuuden puhujalla ei ole yösijaa

Ei hyvältä näytä, kun hallitus haluaa hiljentää kansanterveyttä vaalivan tutkimuslaitoksen ääntä pandemian riehuessa. Tuntuu siltä kuin virkatie olisi tärkeämpi kuin kansalaisten hyvinvointi.

 

Nyt koronan ilmaantuvuusluvut hypähtivät ja uusi englantilainen muunnos levisi, juuri Etelä-Suomeen hiihtolomien alla. THL varoitteli matkustamisesta ja se ei hallitukselle sopinut. Varoittelemiselle olisi pitänyt saada poliittinen oikeutus hallitukselta tai ainakin sen avustajilta.

 

Koronan leviämisen vastaisessa taistelussa joudutaan mittaamaan eri keinojen käyttöönoton poliittisia seurauksia. On suhteellisen helppoa antaa esitys rajojen koronatarkastuksista, jotka toteutuisivat joskus huhtikuussa, mutta matkoja mummolaan tai Leville ei pidä vaarantaa. Jälkimmäisen toimenpiteen poliittinen hinta olisi kova, mutta edellinen ehkä korkeintaan ristiriitainen. Siksi THL:lle osoitettiin paikkansa.

 

Olemme pärjänneet suhteellisen hyvin koronan verrattuna moneen muuhun maahan. Vielä on edessä haasteita rokotusten saatavuudessa, rokottajien ja jäljittäjien jaksamisessa ja riittävyydessä, mutta tosi koitos voi olla vasta edessä Keväästä tulee kova kilpa­juoksu rokotusten ja virus­muunnosten välillä – Tiede | HS.fi

 

Hankalat ajat johtavat syyllisten etsintään. Tässä on populismille tilausta. Toistaiseksi näyttää siltä, että puolueissa myös oppositiossa on monenlaista ilmaa sen suhteen mistä syyllinen löytyisi.

 

Toivottavasti ainakin tiedeyhteisö selviää rahojaan menettämättä, vaikka sanotaankin, ettei totuuden puhujalla ole yösijaa.

 

 

jaga
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva maltillinen federalisti. Olen Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu