Tulossa sota-ajan vaalit

Läntiset vaalit ovat niin kauan kuin Venäjän hyökkäys Ukrainaan jatkuu sota-ajan vaaleja. Ei ole epäilystäkään, etteikö Kreml pyrkisi joka vaaleissa vaikuttamaan länttä hajottavasti oli sitten puhetta Suomen tai minkä muun tahansa länsimaan vaaleista. Jos lännen rintama hajoisi olisimme kokonaan uudessa poliittisessa tilanteessa.

 

Suomen onni on, että Venäjän suhteen kansamme on yhtenäinen. Meillä ei juuri ole semmoista äärioikeistoa tai äärivasemmistoa, kansan keskuudessa, jotka olisivat valmiit taipumaan Moskovan viettelyyn tai sen uhkaan. Kalliiksihan eläminen on käymässä, mutta kun syyllinen tiedetään, se kestetään-

 

Onni on myös se, että kansamme selkärankaa lujittaa natoon liittymisprosessi Turkin ja Unkarin hidastelusta huolimatta. Turkin osalta Ruotsia on nöyryytetty meitä ehkä peitellymmin. Ehkä ei kannattaisi esittää arvioita jäsenyyden toteutumisen ajankohdasta, kun se ei riipu meistä. Arvelut ajankohdasta vain heikentävät esittäjänsä uskottavuutta, joka olisi huono juttu.

 

Yhdysvaltain vaalien tulos koetaan varmasti rauhoittavana, mutta silti Suomen kuin muidenkin eurooppalaisten ystäviemme valmiudesta turvallisuutemme takaamiseen on syytä pitää tehostetusti huolta.

 

Hallitus on nyt riiteleväinen. Vaalit painavat päälle ja täytyy pyrkiä erottautumaan kumppaneista, joiden seura on ilmeinen rasite kenttää ajatellen. Ehdokkaat lienevät suurelta osin jo vaaleihin asetettu.

 

Isänmaalle nykyisen hallituksen kaatuminen, vaalien ollessa suhteellisen lähellä, tuskin olisi suurikaan haitta. Hallitus jatkaisi toimitusministeriönä. Uusi lakiesityksiähän se tuskin ehtii nykyisessä tilanteessa antaa. Isommissa asioissa Niinistö, voisi kutsua puoluejohtajat palaveriin. Perustuslaki elää ajassa ja hyvä niin.

 

Ehkä lyhyt vaalitaistelu olisi etu. Sitä ei koskaan tiedä, mitä talvi ja kevät tuovat tullessaan.

0
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu