Turha sitä hakemusta on lykätä Madridin yli

Kansan enemmistö haluaa maamme Naton jäseneksi. Sitä näyttää haluavan nyt eduskuntamme enemmistökin. Eduskunnalle tarjoutuu keskustella kaikesta natojäsenyyteen liittyvästä tänään hallitukselta saamansa selonteon pohjalta.

Hakua on turha lykätä. Ruotsi hakee jäsenyyttä, jos hakee. Meitä kiinnostaa vain oma turvallisuutemme. Ruotsi natokumppanina olisi sitä nykyisestään vahvistava lisä.

Venäjän silmissä olemme länttä, olimme Naton jäseniä tai emme. Naton jäsenine emme olisi enää Venäjän haaveilevan etupiirijaon kauppatavaraa, kuten nykyisessä asemassamme voisimme joissain olosuhteissa olla.

Venäjälle meidän jäsenyytemme puolustusliitossa olisi tappio nykyiseen verrattuna, mutta ei eksistentiaalinen uhka kuten se on Suomelle ollut.

Varmaankin ennen haku päätöstä ja sen ratifioinnin kuluessa eteemme maalataan kaikki mahdolliset Ilmestyskirjan pedot, jotka meitä jäsenhakemuksen myötä muka kohtaisivat. Tällaisesta on jo merkkejä, mutta ainakaan ne eivät tunnu turvallisuudestamme huolehtivia nykyisellään huollettavan.

Natohakemus olisi suuri poliittinen käänne maamme historiassa. Semmoisia on ennenkin ollut. Suomea on milloin kutsuttu ajopuuksi, milloin koskiveneeksi. Nyt on tilaisuus sitoa vene tukevaan Naton laituriin samalla huolehtien omista puolustusvoimistamme yllätysten varalta toimina pelastusliiveinä.

Natolla on 29.-30.6 Madridissa huippukokous. Kansanedustajilta voi odottaa isänmaallista ripeyttä, jotta päätös jäsenyydenhakemisesta ja myönteinen sellainen saadaan tuohon kokoukseen menneessä valmiiksi ja lähetettyä.

Historia ei kuitenkaan Naton jäsenyyshakemukseen lopu. Euroopan unionin ja Naton suhde tulee tiivistymään. Unioni ei ole federaatio, se jatkaa jäsentensä sisäpolitiikan riepottelemana, mutta aina lopulta toimintakykynsä osoittavana. Jatkossa käydään edelleen kissanhännänvetoa siitä missä määrin unioni yhdentyy esim. talouden osalta ja otettaisiinko uusi jäseniä vaikkapa aikaa myöden Ukraina.

Kotimaassa alkaa natojäsenyyden saavuttaminen jälkeen uudessa valossa kiivas keskustelu politiikkamme menneistä. Pientä puhdistautumisen yritystä on jo ollut havaittavissa, mutta uuden suunnan vakiintuessa historiaamme tullaan tulkitsemaan tämän uudentilanteen ehdoilla. Näin on käynyt ennenkin.

+10
jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu