Twitter-Suomi kohisee

Twitteristä on muodostunut poliittisten pintakuohujen näyttämö, jolla julkista keskustelua ruokitaan toisinaan enimmäkseen toisarvoisillakin puheilla. Esimerkiksi nyt pyörivä keskustelu Petteri Orpon kannanotosta puolustusministerin vanhempainvapaan ajankohtaan tuntuisi äkkiseltään tällaiselta.  Orpon saattaa niin halutessaan, halullisia Twitterissä on, katsoa syöttäneeksi keskustan lapaan.

 

Mikä sopii Jupiterille ei sovi härälle, sanoo antiikin sananlasku. Orpo oli ihan oikeassa asiassaan, kun Antti Kaikkosen hän näki ensisijaisesti Suomen puolustusministerinä. Kaikkonen taas oli ratkaisussaan oikeassa, kun katsoi, että hänen velvollisuutensa isänä on sittenkin tärkeämpää. Kumpikin kanta on perusteltavissa. Aina voidaan sanoa, ettei sota yhtä miestä kaipaa varsinkaan, kun tämä natojäsenyyskin on mennyt semmoiseksi vartoiluksi, jossa puolustusministerimme roolin merkitys itse ratkaisun kannalta lienee arvatenkin vähäinen.

 

Suhtautuminen puolustusministeri vanhempainvapaan ajankohtaan lienee ikäpolvi ja kulttuurikysymys. Maailmalla Kaikkosen vapaa on herättänyt huomiota. Ei tämmöistä liene muualla koskaan tapahtunut. Suomi on erilainen ja ehkäpä melko monen mielestä esimerkillinen. Olisi tuon vapaan voinut myöhemminkin ottaa, näin viimevuosisadan puolivälissä syntyneen kansalaisen kasvatuksen pohjalta syntyneenä mielipiteenä.

 

Kaikkosen vapaan suurin poliittinen merkitys oli siihen liittynyt uuden puolustusministerin valintaan liittynyt prosessi keskustan sisällä. Orpon kommentti auttoi vain siirtämään keskustelua toiseen sinänsä Twitter sopivampaan aiheeseen.

jaga
Kokoomus Järvenpää

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu