Urpilainen pyrkii vääriin pöytiin
Sdp:n presidenttiehdokas Jutta Urpilainen tuntui kampanjansa avauspuheessa korostaneen erityisesti sisäpolitiikkaa ja tukevan opposition kampanjaa hallitusohjelman uudistuspakettia vastaan. Ehkäpä tällä tavalla hänen on neuvottu hakemaan tukea ay-liikkeeltä lähinnä SAK:lta. SAK:n eräiden mahtivaikuttajien kerrotaan olleen Urpilaisen Sdp:n puheenjohtajan paikalta kampeamisen taustavoimina.
”Ketään ei jätetä” on varmaan tepsivä iskulause, mutta siitä huolehtiminen kotimaassa kuuluu lähinnä eduskunnalle, hallitukselle, hyvinvointialueille ja myös kunnille. Presidentin rooli on kotimaan politiikassa hiukan samanlainen kuin piispojen, lähinnä moraalisen auktoriteetin.
Uskoisin, että Jutta Urpilainen on politiikassa niin kokenut, että hän ei, jos presidentiksi valittaisiin, lähtisi haastamaan muita päätöksentekijöitä heille kuuluvissa asioissa.
Presidentin rooli on erityisen korostunut ulkopolitiikassa, jossa karkea jako menee niin, että EU:ssa lautanen on katettu nyt Petteri Orpolle ja Natossa presidentille. Se, että useammalla presidenttiehdokkaalla on kokemusta unionista ei ole peruste tämän käytännön muuttamiseen. Ulkopolitiikassa presidentille riittää roolia, vaikka se onkin sisällöltään yhä enemmän unionivetoista.
Kansassamme on kovasti auktoriteettiuskoa ja presidentillä on korostunut rooli ulko- ja turvallisuuspoliittisen sanoman välittäjänä. Voi olla ja varmaan onkin niin, että Venäjän hallituksen pyrkimys horjuttaa Suomea jatkuvat presidentin vaaleja odoteltaessa ja niiden jälkeenkin.
Nyt olisi hyvä kuulla, miten ehdokkaiden mielestä rajan yli työnnettyihin tulisi suhtautua. Tuskinpa pelkkä raja-asemien sulkeminen riittää, vaan väkeä tulee korpien kautta kuten on tullut ja mennyt ennenkin. Mitä ”ketään ei jätetä” tässä yhteydessä Urpilaiselle ja muillekin ehdokkaille tarkoittaisi olisi tärkeää kuulla.
Minäkin kiinnitin huomiota tuohon ”Ketään ei jätetä” iskulauseeseen ja mainitsinkin erään toisen blogin kommentissa ihmettelyni. Ei presidentillä ole mitään valtaa päättää ”ketä jätetään” ja ”ketä ei”. Tuollainen alue politiikassa on kokonaan eduskunnan ja hallituksen käsissä.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä Jutta arvojohtaa yhteiskuntaa niin taitavasti, että poliittiset hallitukset yksi toisensa jälkeen huomaavat olevansa presidentin kanssa samaa mieltä. Ja silloin ketään ei jätetä.
Ilmoita asiaton viesti
Ulkopolitiikan ulkopuolisista meriiteistä muistuu mieleeni Jutan valtiovarainministeriaika ”takuutuksineen”. Eräässä Kreikka-pakettia tukevassa lausunnossaan hän totesi, että Kreikasta saatavat rahalliset ”takuudet” sijoitetaan turvallisiin ja luottokelpoisten maiden obligaatioihin, jolloin niistä saadaan korkein mahdollinen tuotto. Olikohan kukaan hänelle milloinkaan opettanut, että lainakorot ovat sitä alemmat mitä luotettavampi lainansaaja on?
Ilmoita asiaton viesti
Demareissa on vain muutamia talousteoreetikoita, ja Raimo Sailaksen kuolema supisti porukkaa kymmenillä prosenteilla. Post-lipposlaisella kaudella Sdp:n politiikka on usein ollut ”unelmahöttöä” (Erkki Tuomiojan arvio Jutta Urpilaisen linjanvedosta).
Ilmoita asiaton viesti
Takuutus viittaa erityiseen talouselämän osaamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Joku tutkiva journalisti saisikin selvittää, mikä oli näiden vakuusvaatimusten loppulasku.
Ilmoita asiaton viesti
Ketään ei kuulemma jätetä.
Mutta Jutta jätti täysin huomiotta jo aiemmin ehdokkaaksi ryhtyneen vasemmistosiskon Li Anderssonin sanoessaan, että miesehdokkaiden rinnalle mahtuu yksi (1) suomalainen punavihreä nainen!
Ilmoita asiaton viesti
Jospa hän antoi ymmärtää, että Li on pelkästään punainen???
Ilmoita asiaton viesti
Tai sitten naiseksi voi kutsua vain hieman rehevämpiä.
Ilmoita asiaton viesti
Median pitäisi kysyä paitsi Urpilaisilta mitä tarkoitti ja myös Anderssonilta miltä tuntuu kun vasemmistosisko ignoroi tai ei pidä yhtään vihreänä (tai suomenruotsalaista suomalaisena).
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa vasemmistoliitto on ainoa puolue joka mieltää olevansa nimenomaan punavihreä.
Ilmoita asiaton viesti
Hän antoi pikemminkin ymmärtää, että Li on pelkästään vihreä. Vähän kohtuutonta, mutta ymmärrettävää, pun intended.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomi edistää vammaisten mukaan ottamista kehitysyhteistyöhön ja humanitaariseen toimintaan ”ketään ei jätetä” -hengessä.”
Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe YK:n pakolais- ja siirtolaisliikettä käsittelevässä korkean tason kokouksessa New Yorkissa 19.9.2016.
Se oli hyvä puhe ja arvokas asia.
Ilmoita asiaton viesti
”Presidentin rooli on erityisen korostunut ulkopolitiikassa, jossa karkea jako menee niin, että EU:ssa lautanen on katettu nyt Petteri Orpolle ja Natossa presidentille. Se, että useammalla presidenttiehdokkaalla on kokemusta unionista ei ole peruste tämän käytännön muuttamiseen. Ulkopolitiikassa presidentille riittää roolia, vaikka se onkin sisällöltään yhä enemmän unionivetoista.”
Stubb, Rehn ja Urpilainen ovat EU taustaisia.
Urpilaisella on syvempää kokemusta kotimaan politiikasta ja hän on enemmän valtavirtaa omassa puolueessaan.
Stubb on rkpläinen, joka kaivettiin EU henkisen puolueen puheenjohtajaksi. Rehn puolestaan oli liberaalisiipeä Keskustassa, eikä ole ollut koskaan puolueen syvien rivien mies. Pyrki Helsingistä ja ei siellä kampanjoinut syrjäseutujen ja unohdettujen köyhien puolesta. Alkiolaisuus oli unohtunut oppisuunta pääkaupungissa 1990-luvulla.
Moni kokoomuslainen ei voi sietää Stubbia.
Sikäli Urpilaisella on vahvempi kotipesän kannatus. Se puoli on tärkeämpi kuin EU kuviot.
Ilmoita asiaton viesti
Urpilaisen vaalislouganeista tuli mieleen 70-luvun alun kouluneuvostovaalit, jossa alaluokkalaisetkin saivat asettaa apujäsenehdokkaita kouluneuvostoihin.
Omassa koulussamme muuan apujäsenehdokas kiinnitteli koulun seinälle lappuja, joissa vaadittiin: ”VEROT ALAS”.
Ilmoita asiaton viesti
Ei sentään, että verot valtion maksettaviksi 😉
Ilmoita asiaton viesti
”Ei lotolla, vaan luokkataistelulla!’
Ilmoita asiaton viesti
Tässä blogissa sitä ensin presidentin arvojohtajuus ensin kielletään ja sitten myönnetään – ihan lyhyessä kappalessa.
Sitten rakennetaan kieltomuuria tälle kummalliselle kielletään myönnetään viritykselle.
Haiskahtaa kokoomuksen pyrkimykseltä diktatuuriin – ihan ensinhän sitä puututaan niin ajattelun kuin sananvapauteenkin. Ihan kuin kokomuksen veljespuolueessa Venäjällä – jonka johtaja ja laajasti tunnettu mätäpaise on – Putin.
” ”Ketään ei jätetä” on varmaan tepsivä iskulause, mutta siitä huolehtiminen kotimaassa kuuluu lähinnä eduskunnalle, hallitukselle, hyvinvointialueille ja myös kunnille. Presidentin rooli on kotimaan politiikassa hiukan samanlainen kuin piispojen, lähinnä moraalisen auktoriteetin.
Uskoisin, että Jutta Urpilainen on politiikassa niin kokenut, että hän ei, jos presidentiksi valittaisiin, lähtisi haastamaan muita päätöksentekijöitä heille kuuluvissa asioissa.”
Ilmoita asiaton viesti
Ei tämä poijaat niin mene kuin kokoomus on suunnitellut – kovin on kantoinen kaski kokoomuksella edessä. Ja tunnettu kantosten kaskien vääntäjä on perimätiedon mukaan yks Jussi
Ilmoita asiaton viesti
Ja se voipi olla että ei ole edes kantoja vaan sakeasti vankkoja pystypuita – kun demarit asettuu Urpilaisen taakse ja samoin saa pystypuita vasemmistosta ja vihreistä.
Siitä voi tulla tuskanhikinen taival Stubbille ja kokoomukselle. Etenkin kun Urpilainen saa tuoretta kokemustukea niin EU:n hallinnosta kuin maailmaltakin. Stubbilla on esittää vain henkilökunnan ryhmäkuva Firenzen yliopistosta.
Ylen sankia on metsä kaadettavana että saataisiin edes se kantoinen kaski.
Avasitte poijaat heti pilkkapelin Urpilaisen ehdokkuudesta.
Se on kyllä iso virhe.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt tuli eettisteettis psykedeelis huttua
Ilmoita asiaton viesti
Hoitele vaan pihvejäs, se on sulle sopivan apstraqtia puuhaa
Ilmoita asiaton viesti
Punavihreäksi ehdokkaaksi esittäytynyt Jutta Urpilainen ei vakuuta!
Onko kyse ottaa vihreysvaltti käyttöön, jolla keräisi Vihreiden naisten äänet pois Pekka Haavistolta?
Ylimalkainen heitto, ’ketään ei jätetä’ on kaukana presidentin aseman velvoitteista. Kaikki ymmärtänevät, että tunteilla kosiskelu saattaa painottua lähinnä niiden äänestäjien saalistukseen, jotka eivät ole täysin perillä, miten valtakunnan päätöksenteko toimii.
Kuten blogisti toteaa, kyse on ennemminkin moraalisesta vaikuttamisesta, jonka presidentti voi hyödyntää asemassaan!
Ilmoita asiaton viesti
Ketään ei jätetä vertautuu lähinnä siihen,että kun Ford mainosti aikoinaan, että se ei jätä tielle, niin sinnehän sitten jäätiin koko porukka.
Ilmoita asiaton viesti
Kansakunnan ”Unilukkariksi” pyrkivän kannattaa ottaa kaikki suomalaiset huomioon arvopohjalta. Se on tietysti täysin vastoin nykyhallituksen suunnitelmia ja ”arvoja”.
Ilmoita asiaton viesti
”Unilukkarin” on oltava oikeutenmukanen.
Jutta toistaa oikeutenmukasta, kuin puheenjohtaja-aikanaan niin, että lopulta lauantaimakkarakin on oikeutenmukasta.
Ilmoita asiaton viesti
Urpilaisen presidenttiydellä kansalaiset saisivat ainakin komiikkaa.
https://www.youtube.com/watch?v=0xLMUn6CiZE&ab_channel=SeanAnderson
Saa nähdä onko maassamme yhtään tavallista kansalaista joka häntä äänestää?
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt olisi hyvä kuulla, miten ehdokkaiden mielestä rajan yli työnnettyihin tulisi suhtautua.”
Vastasivat tänään MT:n tentissä, alkaa n. 12:46
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/c29e9b68-5f51-4b4a-8369-94b8915b5ce8
Paneeliin osallistuivat Mika Aaltola, Li Andersson (vas.), Pekka Haavisto (vihr.), Harry Harkimo (Liik.), Jussi Halla-aho (ps.), Olli Rehn (kesk.) ja Alexander Stubb (kok.).
Essayah ja Urpilainen olivat ilmoittaneet esteen.
Ilmoita asiaton viesti
Urpilainen loukkasi Anderssonia, ainakin Lin kommentin perusteella.
https://www.suomenmaa.fi/uutiset/li-andersson-syytti-jutta-urpilaista-muiden-naisehdokkaiden-vahattelysta-pidan-tokerona/
Ilmoita asiaton viesti
Jutta taitaa tietää millaiset sanat satuttavat kuin pientä eläintä. 🙁
Ilmoita asiaton viesti
Olipa erikoinen kokoomuslaisen kirjoittama blogimerkintä. Jutta Urpilainen nimenomaan korostaa parlamenttarismin roolia! Urpilainen puhui eilen Tampereella aatepitoisen puheen ja se oli suunnattu etupäässä demariaktiiveille. Ihmeellistä että Wilskmanin puheenvuoro on nostettu ylös Uusi Suomi sivustolla ja tämä haiskahtaa sultä, että Uusi Suomi toimitus on jo oman ehdokkaansa presidentiksi valinnut!
Ilmoita asiaton viesti
YK:n ohjelmasta varastettu slogan…
Ehkä Urpilainen viittaa jo tulevaan sotaan, jossa hän aikoo ylipäällikkönä toteuttaa ”ketään ei jätetä”-soopaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen ”orhit” nousivat takajaloilleen? Vieras tulossa meidän jyväkaukalollemme?
Hermostuttaako, vai mistä on kyse? Eikö enää saakaan olla arvojohtaja? Nykyinen kamreerihan on sitä korostanut niin kovasti.
Ilmoita asiaton viesti
Ruunia Kokoomuksessa on joka tallissa, ei sieltä oriita löydy.
Vähän kuin persut, puheet ovat kovia, teot vähäisiä, jos nyt ei oteta huomioon tuomioihin johtaneita möläytyksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä nyt tule mieleeni ainatakaan presidentin vaaleja joissa pelkästään keskustelun keskiössä olisi ulkopolitiikka, esim pes. Niinistö jonka ulkopoliittinen kokemus oli ohuen ohutta puhui valtuksi tuleessa vaalikampanjassaan kansakunnan unilukkarina olemisesta, väemmän ulkopolitiikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Pari havaintoa Urpilaisen ehdokkuudesta:
1. Taaskaan ei demareista löytynyt yhtään miestä, jolla olisi ollut kanttia lähteä ”kisaan” mukaa. Kyllä heitä löytyi kuitenkin puoluekokouksen ensimmäisestä tuolirivistä enemmän kuin demarinaisia. Demareissa taas kerran ”naiset ensin”, vaikka heikoille jäille. Ennakkoon tarkasteltuna J.U:n jalkojen alla ei taida olla näissä vaaleissa kovinkaan ”vahvaa jäätä”.
Tuntuu vähän siltä, että moni demarimies huokasi helpotuksesta ”kun saatiin se Jutta ehdokkaaksi, että ei itse tarvinnut siihen ryhtyä” Eli Jutta kantaa sitten vastuun viimekädessä, jos tappio tulee.
2. Edellisen hallituksen pääministeri on kuulemma lähdössä vetämään / tukemaan osaltaan J.U:n kampanjaa. Noinkohan se tuo lisää J.U:lle kannatusta yli puoluerajojen ? Tokihan osa demarinaisista siihen taas tarttuu, mutta siirtyykö 36 000 ääntä noin vain J.U:lle ?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt tuli Stubille tosi kilpailija areenalle kun Kokoomusveljet näin pelkäävät.
Ilmoita asiaton viesti
Urpilainen voi hyvinkin kerätä naisten ääniä yli puoluerajojen. Kokoomusnaisetkin voivat äänestää häntä mutta tuskin Anderssonia.
Ilmoita asiaton viesti
Minä muistan Urpilaisen lähinnä ”tilapäisen” Solidaarisuusveron lanseeraajana.
Aluksi raja oli 100 k€/v. Nyt ihan jotain muuta.
https://www.salkunrakentaja.fi/2023/05/solidaarisuusvero-poistaminen/
Kaikki Presidenttiehdokkaat lupaavat ”Kaikkea Hyvää”
Niin oikealla olevat, kuin vasemmalla olevat.
Ero tulee siinä, että vasemmalla halutaan, että joku muu maksaa.
Ilmoita asiaton viesti
Minäkin haluan kaikkea hyvää. Lähinnä sitä, että saisi pitää omat tulonsa.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys:
Nyt olisi hyvä kuulla, miten ehdokkaiden mielestä rajan yli työnnettyihin tulisi suhtautua. Tuskinpa pelkkä raja-asemien sulkeminen riittää, vaan väkeä tulee korpien kautta kuten on tullut ja mennyt ennenkin. Mitä ”ketään ei jätetä” tässä yhteydessä Urpilaiselle ja muillekin ehdokkaille tarkoittaisi olisi tärkeää kuulla.
– Vastaus:
Urpilainen vastasi Tampereella toimittajien kysymyksiin sunn. 19.11.
Vastaus oli: hallitus on toiminut oikein.
Ilmoita asiaton viesti