Uudet vaalit vai kyvyttömäksi käyvä hallitus?

Kyselin seitsemän päivää sitten mitä tapahtuisi, jos Sanna Marinin hallitus kaatuisi. Kysymys on yhä ajankohtainen, ehkä entistäkin ajankohtaisempi juuri tänään. Keskusta tekee tänään kohtalokasta valintaa sekä itsensä, että maan kannalta.

On melko selvää, ettei nykyisestä eduskunnasta löydy tahtoa uuden enemmistöhallituksen muodostamiseen. Tarvitaan uudet vaalit, jotta poliittinen tilanne selkiäisi. Vähemmistöhallitukseen ei kannata lähteä.

Pandemian takia tai avulla ei kyvyttömäksi tullutta hallitusta kannata pitää pystyssä. Eduskunnassa riittää varmasti tahtoa tarvittaviin toimiin, jos mahdollisesti johtoon astuva toimitusministeriö sellaisia esittäisi. Virkamieshallitus hetken aikaa saattaisi olla paras pandemian hoitaja, jos uusi aalto tulee. Loppuisi ainakin tarve sotkea politiikkaa terveydenhoitoon.

Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että keskusta taipuu lopulta, sillä vaalit olisivat iso riski. Ehkä sittenkin ”takiaispuolueena” jatkaminen on tuottoisampi valinta, kuin todellinen profiilin nosto poliittisen teatterin sijasta.

0
jaga
Kokoomus Järvenpää
Ehdolla kuntavaaleissa

Sosiaalista markkinataloutta ja natojäsenyyttä kannattava, maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuva, maltillinen federalisti. Olen Järvenpään Kokoomuksen ehdokkaana kunnallisvaaleissa 2021.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu